Tražilica

07925580
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
457
5637
13305
7925580

Njegova je kosa sijeda, on je jedan stari djeda - tako glasi opis sveca svima dobro znanog, svetog Nikole, koji ni ove godine nije zaobišao učenike hrvatske nastave iz Zürich Kappelija, Küsnachta i Friesenberga te ih posjetio u subotu 2. prosinca kako bi im udijelio zaslužene darove.

Naravno, kako darivanje ne bi bilo jednostrano, učenici su se potrudili i priredili prigodan program za najdražeg im sveca.

Na samom početku poslušali smo pjesme u zborskoj izvedbi pod vodstvom sestre Zore, a nakon toga su učenici hrvatske nastave zajedničkom pjesmom otkrili kome je posvećen današnji dan.

Voditeljice Katarina i Martina su nakon uvodnih pozdrava najavile recitaciju o svetom Nikoli koju su izvele Mia, Martina, Tea i Mariella iz Friesenberga.

Iako kalendarski na dan svetog Nikole zima još ne započinje, u ponekim se područjima već moglo uživati u bijelom pokrivaču i zimskim radostima. Učenice Nina i Lucija iz Friesenberga imale su poruku za oštru zimu, dok su Lucijan i Vito uprizorili razgovor snjegovića i zeke.

U vrijeme nadolazećih blagdana ljudi njeguju i iskazuju jednu od najvećih vrlina, dobrotu. Laura i Chiara iz Küsnachta su nam rekle što znači biti dobar, a nakon njih su Barbara i Samuel iz  Zürich Kappelija uputili molitvu svetom Nikoli.

Od koga su to dobili nove čizmice, rekli su nam Meri, Matej, Lucija Nera, Petar Marin, Andrej, Petra i Mirko, učenici iz Friesenberga te smo odmah zatim saznali od Ive i Lee Julie iz Küsnachta koga još to Nikola daruje.

Kada ujutro otkriju što se skriva u ulaštenim čizmicama, učenici to rado svima prepričavaju te je to glavna tema u školi. Što su to dobili od svetog Nikole, čuli smo od Brune, Davida i Marka, učenika iz Zürich Kappelija, te od Marka iz Friesenberga.

Znamo da Nikola ne dolazi sam. Često ga prati crni, ružni krampus. No, je li on baš tako zao, saznali smo od Fabiana i Davida Martina iz Küsnachta.

Učenice, Katarina, Patricia i Klara iz Kappelija te Tina, Leonie i Mia iz Küsnachta, upitale su se što bi to mogle darovati Isusu te nam usput dale i poneku ideju.

Roditeljima, koji su nas ljubavlju stvorili te nas istom obasipali cijeli život, su učenice Antonija i Eva prvo uputile božićnu čestitku.

Jedna se princeza upitala što je najvažnije u životu te smo odgovor na njeno pitanje saznali u igrokazu kojeg su priredili učenici Lucija, Gabriel, Tea, Lara, Sandra, Mia, David, Marko, Bruno, Katarina, Sara, Alen i Ivana iz Zürich Kappelija.

Lijepim željema i prigodnom pjesmom Zvončići priveli smo program kraju i spremno dočekali svetog Nikolu koji nam je ispričao što sve radi, pohvalio djecu te im predao poklon. Sve to nije moglo proći i bez zajedničkog fotografiranja s anđelima i Krampusom koji je ovaj puta samo mirno promatrao što se događa jer u ovom kraju za njega nije bilo posla.

Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11