Tražilica

07919334
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
668
9097
7059
7919334

Učenici iz Horgena opisali su nam kako su proveli blagdane i zimske praznike.

 

Blagdani su mi bili jako lijepi i veseli. Na Badnju večer s obitelji sam bila na misi, a poslije smo otišli k rođaku. Za večeru smo imali jako ukusnu salatu od hobotnice i još neka posna jela.

Na Božić smo, s puno prijatelja, bili kod moje prijateljice Kate i tamo proslavili Isusovo rođenje.

Sutradan smo svi skupa „feštali“ kod nas u stanu jer je tata imao imendan. Bilo je puno dobre „spize“ poput pašticade s njokima, sarme i kolača. Opet smo svi slavili, plesali i zabavljali se. Bila je to duga noć.

Nakon toga i moj rođak je imao imendan pa smo opet imali razlog za proslavu.

Novu godinu opet smo slavili kod Kate i to u istom sastavu. Imali smo prekrasni vatromet i pucali smo petarde. Čak i mi djeca smjeli smo popiti malo prošeka.

Blagdani su brzo prošli, ali bili su  mi jako zabavni.

Anamari Akrap, 8.r., HN Horgen   

 

Božić sam proveo u Zagrebu. Okitili smo lijepi bor ispod kojeg sam našao puno darova. Naravno, bio sam i na poznatom Adventu i tamo probao palačinke sa sirom i još neke specijalitete. Nažalost, nije bilo snijega, ali ipak, bili su to blagdani za sjećanje.

Domenik Mikulić, 8.r., HN Horgen

 

Blagdane sam provela u Švicarskoj s obitelji. K nama je doputovala rođakinja iz Hrvatske pa smo svi skupa proslavili Božić. Nakon Božića rođak je imao imendan pa smo nastavili sa slavljem. Novu godinu dočekali smo s prijateljima, a susjedi su priredili vatromet u kojem smo svi uživali i svima je bilo lijepo i veselo.  

Antonia Krce, 7.r., HN Horgen                       

 

Ove blagdane provela sam kod kuće s obitelji. Ponekad sam izlazila s prijateljicom ili rođakinjom iz Hrvatske. Jednom smo bile i na klizanju. Bilo je lijepo i zabavno.

Josipa Krce, 5.r., HN Horgen