Tražilica

07916038
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
499
5801
3763
7916038

Mjesec studeni rezerviran je u hrvatskoj školi za jednu od najljepših i najčarobnijih večernjih aktivnosti – Noć čitanja pa je tako u petak 2. studenog u uredu hrvatske škole održana još jedna u nizu. Ovogodišnja tema bila je posvećena bojama u sklopu koje su učenici čitali ulomke iz knjiga s odabranom tematikom. Crvenkapica, Bijeli klaun, Ljubičasti planet Duga samo su neki od mnogobrojnih naslova iz dječje književnosti koji u svom nazivu nose jednu od boja.

 Boje su dio našeg svakodnevnog opažanja i doživljavanja svijeta oko nas, no, često ne obraćamo pažnju na dublje značenje i utisak koji nam one ostavljaju, stoga smo uz obavezno čitanje imali i edukativni dio posvećen bojama u kojem smo doznali koje su boje primarne, koje se dobivaju miješanjem, naučili smo što je to optika te s kakvim se poteškoćama susreću ljudi koji imaju daltonizam. Nakon edukacije slijedila je igra razvrstavanja Haribo bombona po bojama, a zatim je uslijedio kviz o bojama gdje su se čitači natjecali koristeći znanje iz prethodno naučenog.

Tada je stiglo i proglašenje pobjednika u kojem je prva nagrada pripala Viti Valentiću, učeniku četvrtog razreda iz Zürich Friesenberga, drugu nagradu je osvojio Matej Miletić, učenik petog razreda iz Zürich Friesenberga, dok je treću nagradu osvojio Samuel Brisar, učenik drugog razreda iz Zürich Kappelija. Svim ostalim natjecateljima podijeljene su utješne nagrade. No, dodjela nagrada nije označavala i kraj večeri, već je tada slijedio face painting u kojem su učenici postali ninje, zločesti klaunovi i ono što su poželjeli.

Kako nam je bilo, možete pogledati u galeriji.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21