Tražilica

07916099
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
560
5862
3824
7916099

Čudesna je noć zadesila učenike hrvatske škole iz Zurich Kappelija, Friesenberga, Regensdorfa i Erlenbacha u subotu 1. prosinca. Naime, kako je bio najavljen dolazak svetog Nikole, učenici su pripremili prigodan program za omiljenog sveca kojim su mu pokazali da cijele godine misle na njega te da ga s veseljem iščekuju.

Na samom početku učenici su u zboru pod vodstvom sestre Zore otpjevali pjesme posvećene Nikoli i dolasku Božića te su nakon toga voditeljice Lara i Lucija započele s najavom programa. Mia, Antonia i Tea iz Friesenberga, opisale su čudesnost ove noći, dok su Laura, Filip, Gabriel i Mia Lorena iz Erlenbacha otkrili tko nam to dolazi. Poruku Nikoli uputila je Mia iz Erlenbacha te smo od Meri, Lucije, Nine, Eme i Natali iz Friesenberga, doznali da Nikola ponekad i pomiješa darove pa su mu odlučile pomoći da se to ne ponovi. David i Chiara iz Erlenbacha te Barbara i Klara iz Kappelija izrazili su svoje nikolinjske želje, a to ponekad umori Nikolu te su mu stoga  Lucijan, Vito, Stjepan, Matej, Mateo, Lucijan, Nina i Meri iz Friesenberga, te Marko i Barbara iz Kappelija, pričali viceve, kako bi ga oraspoložili i vratili mu energiju kako bi  nastavio svoj plemeniti put. Čitajući novine, Marko je pronašao neobičan oglas, onaj svetog Nikole, te nam je svima, pročitavši ga, obznanio što to Nikola oglašava. Osim Nikolinog oglasa, u novinama se mogao pronaći pokoji dječji oglas te su nam David, Marko, Kristian i Samuel iz Kappelija rekli što su to djeca oglasila. Lea Julia iz Erlenbacha dočarala nam je čaroliju zimskog jutra u prosincu, a zatim su Iva i Leonie, također iz Erlenbacha, uprizorile razgovor dviju pahuljica. Antonija i Matej iz Friesenberga kazali su nam o čemu djeca razmišljaju u ove zimske dane, dok su nam Katarina i Patricia opisale atmosferu približavanja Božića.

Na kraju su učenici zajedničkom pjesmom Bijeli Božić pozdravili skorašnje blagdane te spremno dočekali svetog Nikolu koji je bio i više nego oduševljen učenicima te pohvalio njihovo krasno ponašanje te im, kako i priliči, svakome udijelio dar.

Kako je to izgledalo, možete vidjeti u galeriji ispod.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22