Tražilica

07908622
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
98
6614
24275
7908622

Suradnja Hrvatske nastave u Švicarskoj s državnim predstavništvima RH – Veleposlanstvom RH u Bernu i Generalnim konzulatom RH u Zürichu, uz mnoge aktivnosti najviše se ogleda u postavljanju likovnih izložbi učeničkih radova u prostorijama istih, pred blagdan Božića.

Svaku školsku godinu, učenici sa svojim učiteljicama  na nastavi obrađuju teme hrvatskoga identiteta i hrvatske kulturne baštine te ih likovno predočuju. Najbolji likovni radovi učenika cijelu kalendarsku godinu ukrašavaju prostorije državnih predstavništava RH u Švicarskoj.

Ovogodišnja tema bila je Putovanje Hrvatskom.

Motivirani saznanjem da su i neki njihovi radovi uvršteni u ovogodišnji izbor, učenici i roditelji HN Bülach odlučili su posjetiti likovnu izložbu u Generalnom konzulatu u Zürichu. Bila je to prigoda da se učenike upozna sa radom hrvatskoga  konzularnog  predstavništva.

 

U četvrtak, 28.03.2019. dio učenika HN Bülach,u pratnji roditelja, jedne bake i učiteljice posjetili su Generalni konzulat RH u Zürichu.

Tamo nas je dočekao generalni konzul, gospodin Slobodan Mikac s još dvoje zaposlenika Konzulata. Gospodin Mikac pokazao nam je sve službene prostorije Konzulata te u zanimljivom razgovoru učenike upoznao s poslovima koje obavlja neko konzularno predstavništvo.

Učenicima je objasnio da su sada, iako u Švicarskoj, zapravo u Hrvatskoj, s obzirom da svako hrvatsko državno predstavništvo u svijetu, predstavlja dio svoje države te je svako takvo predstavništvo zapravo „Hrvatska u malom“.

Strpljivo  je odgovarao na brojna učenička pitanja o vizama, putovnicama, osobnim iskaznicama, potvrdama, pečatima,.. objasnio razliku između Veleposlanstva i Konzulata te na razumljiv način upoznao učenike s poslom diplomacije i zanimanjima konzul i veleposlanik. 

Najzanimljiviji je bio podatak da sve naše učeničke knjižice imaju službeni pečat Generalnog konzulata koji na taj način podržava i sudjeluje u radu naše škole.

Nakon razgovora uslijedilo je razgledavanje postavljene likovne izložbe. Učenici su se razveselili  pronašavši svoje radove, divili se crtežima i idejama, tražili poznata im imena… 

Zahvaljujemo se gospodinu Mikacu, generalnom konzulu na uloženom trudu, odvojenom vremenu i spremnošću da nam domovinu još više približi, kao i ostalim djelatnicima Konzulata što su nas ugostili, omogućili nam razgledanje likovne izložbe i naučili nas brojnim korisnim podatcima.

Spoj korisnog i ugodnog naše izvanučionične nastave, nastavljen je šetnjom uz obližnje jezero, sladoledom i neizostavnim posjetom McDonald'su. 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Diana Bošnjak, 5.r., HN B...
Florian Kovač, 4.r., HN B...
Vanesa Horvat, 5.r., Büla...

 

Suradnja Hrvatske nastave u Švicarskoj s državnim predstavništvima RH – Veleposlanstvom RH u Bernu i Generalnim konzulatom RH u Zürichu, uz mnoge aktivnosti najviše se ogleda u postavljanju likovnih izložbi učeničkih radova u prostorijama istih, pred blagdan Božića.