Tražilica

07932438
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
121
970
20163
7932438

Od studenog ove godine do studenog 2018. godine u prostorijama Generalnog konzulata RH u Zürichu i Veleposlanstva RH u Bernu bit će postavljena izložba učeničkih radova iz svih nastavnih mjesta u Švicarskoj.

Tema ovogodišnje izložbe bila je hrvatska kulturna baština. Hrvatska je mala zemlja, ali izrazito bogata kulturnom baštinom. Prema definiciji UNESCO-a, baština je ono što smo naslijedili iz prošlosti, ono što živimo i danas  i ono što predajemo budućim naraštajima. Baština nas ne čini samo prepoznatljivima u svijetu, već i učvršćuje kulturni identitet osobe i naroda.

Na nastavi se razgovaralo o govoru, glazbi, plesovima, glazbalima, običajima, igrama, manifestacijama, ali i rukotvorinama naših predaka. Uz nematerijalnu baštinu prisjetili smo se i materijalne baštine, tražili na kartama gradove u kojima se nalaze Dioklecijanova palača, katedrala sv. Jakova, Eufrazijeva bazilika i mnogi  drugi značajni spomenici i arhitektonske ljepote našeg zavičaja. Motivirani raskošima hrvatskog nasljeđa, učenici su crtali i slikali hrvatsku kulturnu baštinu.