Tražilica

07932917
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
600
1449
20642
7932917

Prosinac je poznat kao vrijeme darivanja. Jedan sasvim spontani prijedlog da nekoga razveselimo i pomognemo pretvorio se u malu donaciju za obitelji u potrebi iz Vinkovaca koju su učenici iz Arbona, St. Gallena, Balgacha i Uzwila prikupili tijekom druge polovice prosinca.

Bez puno dogovaranja i razmišljanja, a na prijedlog jedne mame, odlučili smo obiteljima koje su u teškoj financijskoj situaciji učiniti ovaj Božić ljepšim i veselijim.  Malu donaciju u slatkišima, igračkama i odjeći  te 580 franaka poslali smo u vinkovačku župu Bezgrešna srca Marijina. Naše pakete preuzela je učiteljica Zvjezdana. Za novac su kupljeni poklon bonovi u različitim trgovinama te predani obiteljima Bunčić i Stilinger. Skromni i naviknuti na odricanja, za Božić su poželjeli malo hrane, nove rukavice i možda kopačke za nogomet. Samohrana majka ima četvero školske djece, od kojih se jedno već godinama hrabro bori s tumorom, u drugoj četveročlanoj obitelji oba roditelja su nezaposlena. Ostatak donacije podijeljen je u božićne pakete koje župnik Željko uz pomoć dobrovoljnih priloga župljana tijekom Adventa, pred Božić odnese egzistencijalno najugroženijim obiteljima u župi. Hvala svim učenicima Hrvatske nastave i njihovim roditeljima koji su se odazvali ovoj maloj humanitarnoj akciji. Učinili smo jedan mali korak, ali od srca.

Za uspjeh ove donacije moram zahvaliti i našim prijateljima 4b razredu i učiteljici Zvjezdani iz  Vinkovaca koji su nas povezali sa župnikom, a i sami su skupljali namirnice za potrebite župljane. Iskoristili smo priliku i u paketu poslali i naša pisma (za one koji ne znaju- dopisujemo se već treću godinu za redom J), a oni su nama poslali prekrasnu video čestitku koju možete pogledati u galeriji.

 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13