Tražilica

07910884
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
647
647
26537
7910884

Ljeto je godišnje doba kojem se svi veselimo. Kako i ne bi, kad je ono prepuno sunčanih dana, opuštenosti, slobodnog vremena i onog čemu se učenici hrvatske nastave u Zürich Kappeliju, Erlenbachu, Birru i Spreitenbachu posebno raduju - povratku i provođenju ljetnih praznika u Hrvatskoj, koji su prepuni svakojakih zgoda i avantura. Tako je bilo i ovog ljeta, o čemu svjedoče njihovi crteži i literarni radovi kojima su dočarali doživljaje sa svojih praznika te se, gledajući i čitajući ih, možete zajedno s njima vratiti u bezbrižne dane nezaboravnog ljeta.

 

Meni je na odmoru bilo predivno. Nisam se morala ujutro rano ustajati i navečer žuriti. Igrala sam se sa svojim prijateljicama u Zagrebu. Posjetila sam baku i cijelu svoju obitelj. Išli smo i na more gdje smo se kupali i odmarali.

Laura Burušić, 2. r., Erlenbach

 

Ja sam išla u Novu Gradišku i tamo sam provela tri tjedna. Doputovali smo autom u tri sata ujutro. Najprije smo u vrt išli pogledati koliki je naš pas Brandi. Nakon tjedan i pol, došao je i tata. Tada smo napunili bazen i složili trampolin. Došla je i sestrična pa smo se svi kupali i mokri išli skakati na trampolin. Uvečer smo dresirali Brandija. Dida nam je možda malkice pomogao. Na praznicima je bilo baš cool jer sam imala sobu s Chiarom i imale smo najmekaniji krevet. Tako su prošla moja tri tjedna u Novoj Gradišci.

Leonie Klikić, 4. r., Erlenbach

 

Bio sam na moru i vozio brod. Išao sam svaku večer na igralište. Ovo ću ljeto pamtiti jer sam razbio koljeno. Bilo mi je jako lijepo.

Kristian Perić, 3. r., Zürich Kappeli

 

Provela sam praznike u blizini Zagreba, u mjestu Ježdovec. Tamo su moji baka i djed i životinje. U Ježdovcu sam se igrala, pomagala baki u vrtu i svaku večer gledala seriju. Išla sam u Terme Tuhelj blizu Slovenije i bilo je zabavno. Spuštala sam se na toboganima visokim 12 metara. Isprva sam se bojala, ali poslije je strah nestao. Meni su praznici bili jako dobri i sretna sam što sam ponovno u Zürichu. Takva je moja priča s ljetnih praznika.

Helena Blažinčić, 5. r., Zürich Kappeli

 

 

Bio sam u Velikoj Gorici, Splitu, Brelima i Međugorju. U Splitu sam s didom lovio ribe. Ulovio sam ih sedam. Igrao sam s bratićem nogomet. U Međugorju sam bio na Festivalu mladih. Žao mi je što smo tako brzo morali otići. Kad smo se vraćali, putovali smo deset sati. Moji praznici su bili super.

David Mamić, 5. r., Zürich Kappeli

 

Ovo ljeto bila sam kod bake u Plešivici. Tamo sam se igrala s mačkama, psom i sestričnom. Igrali smo se skrivača, lovice i izmišljenih igara. Bilo je jako vruće pa smo se tijekom igre polijevali vodom. Jeli smo sladoled i ćevapčiće. Skoro nikad nismo bili unutra, već cijelo vrijeme vani. Navečer smo gledali filmove i serije te jeli kolače. Napravili smo i pidžama party i ostali budni do ponoći. Išli smo u Čakovec u šoping i kupili stvari za školu. Tada sam bila i prvi put na svadbi moje sestrične Zlatke. Bilo je predivno. Glazba je bila odlična, a jelo jako fino. Zabavljala sam se i puno plesala. Ostali smo do pola 3 ujutro, a nakon toga smo se spremili te oko 10 krenuli za Švicarsku. Bila sam tužna što idemo, no bilo je jako lijepo.

Sandra Antunović, 8. r., Zürich Kappeli

 

Ljeto sam provela na puno mjesta. Prvo sam bila u Zagrebu kod bake pa sam išla u Međugorje u Hercegovinu. U Hercegovini smo posjetili mnoge rođake. Tri dana kasnije išla sam u Brela na tjedan dana. Nakon toga otišla sam u Split k drugoj baki. Tamo mi je bilo najljepše. Puno sam se družila s rođakom. Najbolje mi je bilo kad sam saznala da su mi roditelji sreli Lovrena. Na kraju sam se vratila u Zagreb gdje sam igrala nogomet s bratićem. Bilo je jako vruće. U Međugorju sam se bosa penjala na brdo ukazanja. Ondje je ujak moje mame slavio 50 godina svećeništva. U Breli sam bila s prijateljicama te smo se kupale. Najzabavnije je bilo u Splitu jer su tamo svi moji rođaci i rođakinje pa je kuća svaki dan bila puna. Navečer smo se igrali skrivača i skrivali se na različitim mjestima. Bilo je zaista divno svugdje!

Lucija Mamić, 8. r., Zürich Kappeli

 

Bio sam u Zadru na moru. Tamo sam ronio i vidio morskog ježa. Slikao sam se s Thompsonom i tada smo otišli u Petrinju. Igrao sam prijateljima nogomet i zabio puno golova. Bio sam i na Maksimiru gdje sam smio sjesti na Livakovićevo i Gavranovićevo mjesto. Išao sam još i u park te Zoološki vrt.

Lovro Grgić, 3. r., Birr

 

Ja sam dva tjedna proveo u Bosni i Hercegovini. Tamo sam se igrao s prijateljima i vozio motorić. U Bosni mi je uletio komarac u oko i to je boljelo. Na Viru sam bio svaki dan na moru, kupovao sladolede i uživao u lijepom vremenu. Bio sam u Zadru na zalasku sunca nakon kojeg smo otišli na večeru. U Švicarskoj sam se svaki dan kuhao od vrućine.

Marko Đogaš, 8. r., Spreitenbach

 

1
Daniel Erceg, 6. r., Spre...
Helena Barać, 4. r., Birr
Helena Blažinčić, 5. r., ...
Kristian Perić, 3. r., Zü...
Marino Matan, 3. r., Züri...
Marko Đogaš, 8. r., Sprei...
Mateo Erceg, 4. r., Sprei...
Nicolas Rutschi, 6. r., B...