Tražilica

07900332
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
363
5096
15985
7900332


Učenici iz Ticina ovog će tjedna ponovno sjesti u školske klupe, a 8. rujna počinje i Hrvatska nastava. Čitateljima smo dužni nekoliko članaka u kojima ih izvještavamo o onome što smo radili posljednjih nekoliko mjeseci prošle školske godine.

U drugom smo polugodištu skupljali novac za Dječji dom „Maestral“. To je ustanova socijalne skrbi koja zbrinjava djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi. Dom djeluje na dvjema lokacijama: u Splitu se zbrinjavaju novorođenčad, djeca jaslične dobi, predškolski i učenici osnovne škole, dok podružnica „Miljenko i Dobrila“ u Kaštel Lukšiću pruža dom djeci školske dobi. Budući da su nedavne poplave uzrokovale ogromne štete u krajevima odakle većina roditelja učenika iz Ticina dolazi, nismo bili u mogućnosti pružiti veću financijsku podršku „Maestralu“, ali ono što smo uspjeli skupiti dali smo od srca. Tako smo uz pomoć fra Valentina Vukoje prikupili 4 770 kuna koje je učiteljica uplatila na žiro-račun „Maestrala“ 20. lipnja, kako se i vidi na sljedećoj fotografiji:

 

 

Vrijedne dječje ručice iz tjedna u tjedan ubacivale su franke u kasicu na učiteljičinu stolu. Učenici su često pitali koliko još treba novca prikupiti i kako žive ta splitska djeca za koju oni prikupljaju novac. Naučili smo da nije bitno koliko je tko dao, nego da je dao drage volje, i to onima kojima je to potrebnije nego nama. Možda su nam sad jasnije one Držićeve riječi: „Što se ima, to se dava; a tko sve dava, vele dava, a tko srce dava, svega sebe dava“.

Cialis mohou být získány v různých zemích, a to není úžasný. Vše se dá vyložit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všechno, co se děje a vláda to ví.