Tražilica

07912293
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
18
2056
18
7912293

 

Budući da sveti Nikola u ovo vrijeme ima mnogo posla i mora podijeliti dobroj djeci jako puno darova, u Wettingen je stigao nešto ranije. U petak 4. 12. 2015. godine u dvorani u Wettingenu okupili su se učenici Hrvatske nastave u Birru, Kleindöttingenu Nussbaumenu i Spreitenbachu i svetom Nikoli pripremili su zanimljiv program ispunjen pjesmama, recitacijama i igrokazima.

Na samom početku održana je sveta misa, a program školske djece započeo je pjesmom Sveti Niko svijetom šeta. Kroz program vješto su vodile Ivona, Lora, Natalia i Paula.

Prvi su nastupali Mateo i Jelena učenici HN Kleindötingenu koji su izrekli zašto se vesele zimskim praznicima. Nakon njih došao je red na učenike iz Nussbaumena. U kratkom igrokazu koji su izvele Lara i Iva čuli smo o čemu razgovaraju jedan snjegović i zeko. Potom je izvedeno nekoliko recitacija učenika iz Nussbaumena koji su uputili svoje želje svetom Nikoli.

Slijedio je igrokaz Stara, nova priča o Crvenkapici koji su izveli Paula, Leon, Lea, Matea, Vanessa i Ivan P. U bajku o Crvenkapici upleo se još jedan lik. Naime, sveti Nikola je malo pogrešno namjestio svoj sat te je zalutao u priču o Crvenkapici i zatekao vuka na djelu. Možda je krenuo malo prerano s poklonima, ali je stigao u pravom trenutku i spasio je Crvenkapicu od zločestog vuka. Nakon igrokaza slijedio je zajednički nastup dječjeg zbora Hrvatske katoličke misije i učenika hrvatske nastave koji su otpjevali i otplesali pjesmu Ručice nam Niko daj.

Nakon pjesme i plesa učenici Hrvatske nastave u Birru i Spreitenbachu uputili su pozdrav svetom Nikoli, izrazili su svoje nikolinjske želje, a saznali smo koga sve sveti Nikola daruje te kako izgleda krampus.

Na kraju su učenice Ružica, Lucija i Valentina iz Spreitenbacha poželjele dobrodošlicu Božiću, a Matea, Una, Lauren, Luka, Noemi i Rafael su se zapitali Što bismo mogli darovati Isusu?. Program je završio zajedničkom pjesmom Sretan Božić svakome učenika svih nastavnih mjesta.

Nakon večere stigao je i željno očekivani sveti Nikola kojeg je dopratio crni krampus. Sveti Nikola je provjerio jesu li djeca bila dobra, znaju li moliti te ih je odlučio nagraditi lijepim darovima.

Atmosferu koja je vladala na Nikolinju pogledajte na priloženim fotografijama te u videoisječku igrokaza Stara, nova priča o Crvenkapici.

 

{webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

  

 

Cialis plechovka být získány v různých zemích, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlete. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlení pro vše, co se děje a vláda to ví.