Tražilica

07906712
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
507
4704
22365
7906712

Tko je pročitao poznati dječji roman Roalda Dahla Charlie i tvornica čokolade, prepoznat će se u naslovu pustolovine učenika hrvatske nastave iz Oftringena koji su 2. lipnja 2018.g. posjetili tvornicu čokolade Frey u Suhru.

Iako Frey zasigurno nije najveća tvornica čokolade na svijetu, kao što je to bila tvornica u blizini koje je stanovao Charlie, glavni lik romana Charile i tvornica čokolade, tvornica je koju su učenici hrvatske nastave iz Ofringena silno željeli posjetiti još od siječnja kada je planiran posjet toj tvornici.

Dobiti ulaznicu u tvornicu čokolade, ući u tvornicu čokolade i neograničeno  kušati čokoladu, bio je san dječaka Charliea, kao i san svakoga djeteta. Učenicima hrvatske škole iz Oftringena taj san se i ostvario!

Dio učenika se vlakom iz Zofingena u pratnji učiteljice Andrijane Matić Matičević uputio prema Suhru, dok je većina učenika u pratnji svojih roditelja automobilima doputovala u Suhr gdje su se svi oko 10 sati sastali u tvornici čokolade Frey.

Nakon ulaska u tvornicu svi su krenuli u prostoriju za izradu čokolade gdje su nas dočekale ljubazne hostese. Svaki učenik mogao je izraditi dvije pločice bijele, smeđe ili tamne čokolade s dodatkom različitih sastojaka; pistacija, lješnjaka, badema, hrskavih rižinih kuglica, bonbona, začina...

Izraditi svoju prvu čokoladu bio je velki izazov i slatko zadovoljstvo jer su to bile čokolade na kojima je svatko čokoladom mogao napisati svoje ime ili ukrasiti čokoladu o kakvoj je oduvijek sanjao.

Uslijedio je obilazak centra za posjetitelje u kojemu smo uz pomoć interaktivnih postaja otkrili svijet kakaovca i čokolade. Na kraju čarobnog putovanja svijetom nastanka čokolade mogli smo kušati sve vrste pralina i čokoladnih proizvoda s pokretne trake koja je svo vrijeme kružila prostorijom u kojoj smo uživali igrajući se i zabavljajući.

Obilazak čarobnoga svijeta čokolade završio je posjetom male kino-dvorane u kojoj smo pogledali film o proizvodnji čokolade. Zatim smo se vratili u prostoriju za izradu čokolade i preuzeli svoje lijepo umotane čokolade koje smo ponijeli sa sobom.

Posjet tvornici čokolade za učenike hrvatske nastave iz Oftringena pretvorio se u pravu bajku  koju ćemo pamtiti po slatkim i nezaboravnim trenutcima i okusima preukusnih čokolada kakve samo naše ruke mogu izraditi!

 

Audio vodič kroz muzej
Degustacija čokolade
Degustacijski stol
Dolazak ispred tvornice F...
Domovine kakaoa
Doček hostese u prostorij...
Hostesa pomaže
Hostesa prezentira sastoj...
Izrada čokolade
Izrada čokolade
Izrada čokolade
Izrada čokolade
Izrada čokolade
Kakao
Kakaovac
Kako se izrađuje čokolada
Kao kakao...
Kao kakao...
Muzej čokolade
Okupljanje u Zofingenu
Polazak vlakom iz Oftring...
Povijest nastanka čokolad...
Prezentacija sastojaka
Recepti osobnosti
Selfie ispred Freya
Srce Freya u srcima učeni...
Ulazak u interaktivni muz...
U muzeju...
Uživancija nakon degustac...
Uživancija nakon degustac...
Čokoladni recepti osobnos...