Tražilica

07909887
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
717
7879
25540
7909887

 

Moja ljubav Vesna

 

Vesna ima riđu kosu,

pjege po licu i nosu.

Vesna pliva kao riba,

Vesna putem samo šiba.

Vesna divno pjevat zna,

s Vesnom u snu plešem ja.

Potajno ja pišem pjesme

o pjegama riđe Vesne.

Brkam lijevu nogu s desnom,

kad se sretnem s riđom Vesnom.

                                       Drago Ivanišević 

      

Zatekne li se tko na hrvatskoj nastavi u baselskoj školi „Christoph Merian“ sasvim će sigurno čuti jedno ime – riđa Vesna. Naime nema sata na kojemu se barem jedanput ne spominje riđa Vesna, a vrlo se često ne stane samo na spominjanju njezina imena, nego se javi čija dobra volja da navedenu pjesmu pročita. Većina je već zna i napamet.

Ali odakle nam riđa Vesna? Riječ je o ljubavnoj pjesmi Drage Ivaniševića koju smo obrađivali za Valentinovo i učenicima je odmah ta riđa Vesna prirasla srcu. Tako ćete, primjerice, na satu na kojem se obrađuje stanovništvo Republike Hrvatske i radi usporedba sa stanovništvom Švicarske Konfederacije na pitanje „tko sve živi u Švicarskoj“, dobiti odgovor „riđa Vesna“.

Zašto je stalno spominju, ne znaju ni sami, ali kažu da im je to zabavno i smiješno. Stoga nije bilo druge nego da pokažu kako zamišljaju riđu Vesnu.

 

Katja Zirdum, 5. r.

 

Leonardo D'Antonio, 5. r.

 

Marin Gudelj, 5. r.

 

Tea Soldo, 5. r.

 

Cialis může být získaná v různých zemích, a to není úžasný. Vše se dá vysvětlil. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlení pro vše, co se děje a vláda to ví.