Tražilica

07909415
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
245
7407
25068
7909415

Prosinac je za mnoge najveseliji mjesec u godini. Iako je vrlo hladan jer nam zima kuca na vrata, ljudima je toplo oko srca. Budi se blagdanski duh koji ih potiče da više misle jedni na druge i da čine dobra djela. Prosincu se osobito raduju djeca. Brižljivo čiste čizmice, pomažu mamama oko čišćenja domova, sudjeluju u pečenju kolača i pripremama za Božić, kite borove... Ali spremno se prihvate još jednoga veoma važnoga zadatka, a to je sudjelovanje u priredbi za Nikolinje.

Sveti Nikola mora cijeli svijet proći i u svaki dom doći. Na tom svom putu 7. prosinca svratio je i u Rheinfelden u kojem su ga dočekali učenici Hrvatske nastave iz Basela i Liestala. Pozdravili su ga recitacijama, igrokazima te pjesmama koje je izveo mali dječji zbor pod vodstvom misijske suradnice Marije Marušić.

Učenici su prvo kratkim igrokazom objasnili tko je taj kojega čekaju, u drugom igrokazu sjetili su se da im je domaća zadaća bila napisati pismo sv. Nikoli pa se nisu libili iskazati svoje želje, makar one postojale samo u mašti. Nakon toga malo smo se osvrnuli i na Božić pa izveli jednu šaljivu božićnu zgodu. I za kraj pokazali da darovi nisu jedino što se može dati tijekom ovoga blagdanskoga razdoblja. Ne mora uvijek sve biti opipljivo, katkad su važniji osmijeh, zagrljaj, topla riječ...

Veseloj družini na pozornici su se pridružile i djevojčice koje još ne idu u školu, ali iako su malene, htjele su nastupiti pa su se predstavile recitacijama.

Nakon dječjega programa uslijedio je nastup folklorne skupine „Croatia“ iz Basela, a tada je za mikrofon došao zbor koji nas je zabavljao pjesmama uz koje su neki i zaplesali.

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

Cialis mohou být získané v různých země, a to není vynikající. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.