Tražilica

07909197
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
27
7189
24850
7909197

U stan obitelji Sertić stiglo je pismo sljedećega sadržaja.

Poštovani susjedi!

Oprostite što vam se obraćam na ovaj način. Vaše mačke ugrožavaju zdravlje naše djece i nas odraslih jer zagađuju prostor.

Odlučili smo stoga da vas upozorimo. Ako za tri dana ne likvidirate svoju mačku, slijedi osveta. Kao prvo, pogrebat ćemo vam zvono od portafona, sandučić od pošte, a slijedi i kamen u prozor. Još očekujte da ćemo uhvatiti vašu mačku, politi je benzinom i pustiti je da uleti pravo u vaš stan pa gorite!

 

Riječ je o ulomku iz knjige „Ljubavni slučaj mačka Joje“ hrvatske književnice Branke Primorac, ujedno naše gošće u Dietikonu u subotu, 17. siječnja.

Učenici Hrvatske nastave u Baselu (Dreirosen) i Liestalu imali su zadatak postati članom obitelji Sertić i odgovoriti na to prijeteće pismo.

 

Poštovani susjedi,

mačka Joju smo prodali da vam više ne smeta. Ispričavamo se.

Leo Marjanović, 5. r., BS-Dreirosen

 

Poštovani susjedi,

baš sam mislio prodati mačku jer nam je ona pokvarila televizor. Moram ju prodati da mogu kupiti novi. I sad ne volim više mačke. Nabavit ću zeku pa on neće dolaziti k vama, nego će ostati kod kuće.

Leonardo D'Antonio, 6. r., BS-Dreirosen

 

Poštovani susjedi,

dobila sam vaše pismo i jako sam razočarana. Ako vam smeta nešto na mojoj mački, dođite mi na vrata i možemo razgovarati. A ako ne, odselite se i nemojte mi dirati mačku. Ili ću i ja vaše stvari uništiti.

Ana Pejić, 8. r., Liestal

 

Poštovani susjedi,

ja ne znam tko, ali netko mi je poslao prijeteće pismo. Budite sigurni da ću ga naći u roku od tri dana. Ako ne dobijem pismo u kojem piše: „Molim vas, draga susjedo, oprostite mi zbog pisma koje sam Vam poslao,“ prijavit ću ovo policiji. Dat ću sve od sebe da mačka ostane u kući. Jako sam se naljutila i sad znate što vas čeka ne budete li se ispričali.

Jozefina Pejić, 5. r., Liestal

 

Poštovani susjedi,

oprostite, ali takvi mi susjedi ne trebaju. Za tri dana mene više nema. Selim se. Možete nekome drugome pisati. Doviđenja!

Roko Baričević, 6. r., Liestal

 

Poštovani susjedi,

vi ste poludjeli! Zašto to radite? Mi vama nismo ništa učinili, a vi nam pišete prijeteće pismo. Moja obitelj i ja otići ćemo danas na policiju, a vi lijepo u zatvor.

P. S. Ne bojim se ja tebe!

Gabrijela Papić, 8. r., Liestal

 

 

Cialis mohou být získány v různých zemích, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlete. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlení pro celý, co se děje a vláda to ví.