Tražilica

07915017
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1020
4780
2742
7915017

 

Očistite cipelice, čizmice i tenisice... Tako je Mali dječji zbor kojim je ravnala misijska suradnica Marija Marušić u subotu 5. prosinca upozoravao da se u dvorani u Lausenu nešto sprema. Njima su se igrokazima pridružili učenici hrvatske škole u Baselu (Dreirosen i Wasgenring) te Liestalu. A koga smo toliko željno iščekivali, otkrio je svatko tko se našao ondje – svetog Nikolu.

Program su otvorili voditelji Tea, Marin i Tina. Otkrili su detalje iz Nikolina života i najavili učenike škole Dreirosen: Petru, Ivonu, Lorenu, Letiziju, Lea, Luku i Davida. Oni su pisali svetom Nikoli pismo, iznijeli su mu svoje želje te napomenuli da ne zaboravi ni njihovu obitelj i prijatelje. Potom su se Michael, Dario, Martina, Patrick, Sebastian, Alex i Adriana iz škole Wasgenring zapitali posjećuje li sveti Nikola i životinje te nagađali što bi koja životinja poželjela dobiti. Nakon njih svjetla pozornice usmjerila su se na Liestal. Petar, David, Marko, Leo, Josip, Klara, Veronika, Mara, Katarina i Mia teglili su tešku Nikolinu vreću. Krampus mu je poremetio sve planove pa je zatrebao njihovu pomoć, a oni su rado uskočili. Na kraju su pozornicom zavladale boje. Iz bajkovitoga dvorca izmigoljile su vile i nasmijale najmlađe. Učenici iz Dreirosena, Wasgenringa i Liestala izveli su pravu blagdansku čaroliju. Leonardo, Matea, druga Matea, Melanie, Anita, Paula, Josip, Ivan, drugi Ivan, Jozefina i Lorena kihali su, vikali, ružno crtali, loše pjevali, plakali te na kraju sve to ispravili kad ih je sveti Nikola čuo.

Starac duge sijede brade podijelio je potom djeci darove i veoma ih razveselio. Krampus nije uopće imao posla. Stajao je kraj Nikole i ljutio se jer nije imao komu udijeliti šibe.

Djelić ugođaja donosimo na fotografijama s priredbe.


{webgallery integration="directory"}

 

 {/webgallery}

Cialis moci být získány v různých státy, a to není překvapující. Vše se dá vysvětlit. Téměř všichni. V zemi, jako je České má vysvětlit pro vše, co se děje a vláda to ví.