Tražilica

07915070
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1073
4833
2795
7915070

 

I mali i veliki učenici hrvatske škole u Baselu (Wasgenring) prije sportskih praznika posjetili su interkulturnu knjižnicu JUKIBU. Iako to nije naš prvi posjet toj knjižnici, uvijek naučimo nešto novo i sudjelujemo u nečem zanimljivom.

Knjižničarka Maureen Senn uputila nas je u to kako knjižnica funkcionira, otkrila da u njoj ima knjiga i DVD-a na 64 jezika, a članovi mogu posuditi čak deset knjiga. Potom smo rješavali zagonetku. Učenici su imali zadatak pronaći 14 tornjeva skrivenih po knjižnici i skupljati papiriće na kojima piše kako se riječ „toranj“ kaže na 14 jezika. Kada smo to uspješno odgonetnuli, temeljito smo pročešljali police s hrvatskim knjigama. A tko je htio, mogao si je uzeti jednu od knjiga kojih se knjižnica planira riješiti jer ih već dugo nitko nije posudio, a sve s ciljem da se oslobodi mjesto za kupnju novih knjiga.

Učenici starije skupine dobili su zadatak na temelju zadanih riječi osmisliti vlastitu priču. U nastavku pročitajte koliko su bili maštoviti i pogledajte kako nam je bilo.

 

Koliba

Bilo je mračno. U šumi blizu jezera nalazi se mala koliba. U njoj nije nitko živio pa se uselilo nekoliko životinja: sova, jeleni, žabe i još neke druge vrste. Jednog dana došla su djeca iz dalekog sela, koja su trebala donijeti vodu iz jezera. U jezeru su otkrili dijamante. Odjednom se spustila magla. Bila je toliko gusta da se nije vidjelo ništa, čak ni ruka pred očima. Oni su pobjegli jer su se bojali. Tada su ugledali masku na podu. Životinje su se prepale pa su se morale sakriti. Otad su djeca živjela u kolibi jer se nisu znala vratiti kući.

Anita Franjga, Paula Levarda i Matea Rogić, 5. r.

 

Tajna

U jednoj mračnoj šumi nalazi se selo. U tom selu postoji stara koliba u koju se svi boje ući zato što oni koji su ušli, više nikada nisu izašli. Neka hrabra djeca poželjela su ući u nju. Unutra su vidjeli veliku sliku na kojoj su jelen i sova. Bojali su se, osjećali su velik strah. Penjali su se stepenicama i ugledali čovjeka s maskom. Htjeli su bježati, ali ulovio ih je i odnio u drugu gustu šumu. Tada ga je napao medvjed pa su djeca uspjela pobjeći. Trčala su i ušla u jednu tihu špilju. U njoj su pronašli dijamante. Htjeli su ih poslati roditeljima, ali odjednom su dijamanti nestali. Djeca su se prepala. Rekli su da će to biti njihova tajna.

Matea Anić, 3. r., Melanie Anić i Ivana Purkić, 6. r.

 

Čarobni dijamanti

Hodao sam po šumi kraj tamnog jezera i ugledao kolibu koju nikad nisam vidio. Iz nje se čula tiha sova. Počela je bježati, a odjednom se pojavio jelen s maskom koji je nosio dijamant. Osjetio sam potres i brzo izašao iz kolibe u koju sam ušao. Kad sam bio vani, morao sam upotrijebiti magiju da koliba nestane. Jedino što je ostalo bili su dijamanti. Čarobni dijamanti.

Ivan Karačić, 6. r.

 

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

 

 

Cialis plechovka být získaná v různých zemích, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.