Tražilica

07903196
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1045
1188
18849
7903196

Roditelji naših učenika, naročito tate, sjećaju se stripova iz mladosti kad su kao djeca strpljivo štedjeli  ono malo novaca što su mogli i nestrpljivo čekali dan kad će na lokalnom kiosku moći kupiti novi broj stripova kao što su Zagor, Komandant Mark, Kapetan Miki, Dylan Dog i slične.

Današnje mlade generacije nisu više toliko zaluđene stripovima zahvaljujući sveznajućem i sveprisutnom internetu, facebooku, instagramu, twitteru, pametnim telefonima, tabletima i laptopima.

Kako bi djeci barem malo i na kratko ukazali na vrijednost stripa, učenici iz Thuna obrađivali su temu stripova, razgovarali o njima, a na kraju su imali zadatak osmisliti i nacrtati vlastiti strip. Neki su to radili samostalno, a neki u grupama. Oni koji su radili u grupama dobili su zadatak da najprije zajednički osmisle radnju te da svaki nacrta dvije sličice stripa. Zbog toga poneki stripovi sadrže sličice crtane različitim stilovima, no to samo dodaje vrijednost jer su trebali paziti na radnju, likove i iste boje odjeće, kuća i okoliša kako se sličice od različitih autora ipak ne bi puno razlikovale.

Stripove možete pogledati u nastavku.

 

Franjo Batinić, 5.r. - Alexandra Bärtschi, 7.r. - Tin Josić, 7.r. - Veronika Batinić, 7.r.

Leonora Ćorić, 7.r. - Ana Čarapović, 8.r. - Gabriel Ćorić, 8.r.

 

Elena Stauffer, 4.r.

 

Giulia Ćorić, 3.r.

 

Jelena Lončarić, 3.r.

 

Mario Martinović, 6.r.