Tražilica

07914021
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
24
3784
1746
7914021

Učenici u Schaffhausenu i Neuhausenu su, osim pripremanja točaka za školsku priredbu, prihvatili roditeljsku inicijativu - izrada prigodnih čestitki, koje će prodavati u dvorani na dan proslave Nikolinja.

Kako se ne bi gubilo dragocijeno vrijeme na nastavi, pripremne radnje (rezanje, lijepljenje pojedinih dijelova) obavljene su izvan nastave, a na nastavi  smo se usredotočili na čitanje i odabir prigodnih tekstova,  te  što točnije i urednije prepisivanje  na čestitke.

Najmlađim učenicima su pomagali i roditelji, kako bi njihov uradak bio što uredniji i originalniji, a stariji su, uz više ili manje strpljenja i mašte, zadatak obavili sami.

Posebno  marljive bile su učenice najstarije skupine u Schaffhausenu, koje su, osim dosta napisanih tekstova, obavile i završnu kontrolu svih izrađenih čestitki.

Iz ruku učenika i roditelja Neuhausena i Schaffhausena  izašlo je oko 90  malih umjetnina za različite ukuse.

 {webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

 

U subotu,07.prosinca, održana je proslava Nikolinja u sportskoj dvorani u Stettenu.

Učenici Hrvatske nastave Schaffhausen/Neuhausen-njih 35, izveli  su prigodni program, koji je bio šarolik, baš kao što je i sastav djece u tim nastavnim mjestima.

Nakon prigodnih recitala o sv.Nikoli i Božiću, skupina od 20-ak najmlađih učenika ispričala je na svoj način „Priču o Božiću“.Najprije su pahuljice-bijele sestrice doplesale svoj zimski ples i sve zabjelile. Zatim su došli božićni patuljci. Iako već umorni od  samih priprema, ipak su odlučili  pomoći djedu Božićnjaku raznositi darove, jer „...sva djeca čekadu za Božića deda“( zanimljiva interpretacija jednog patuljka).Nakon toga  je dječak došao napraviti snjegovića, ali mu se, baš kao u pravoj bajci, pridružila božićna vila. Ona mu je ispunila plemenitu želju - da se u božićnoj noći svako dijete smije. Na kraju je učenica 2.razreda, pjesmicom „Badnja večer“, obznanila da je sve spremno za Božić.

Igrokazom „Nikola tiho dolazi“ učenice iz Neuhausena započele su dozivanje svetog Nikole, kojega svakako žele i vidjeti, a ne samo dobiti darove. Pokušale su pjesmom, molitvom i glumom.

Na kraju im je to i uspjelo, ali pomoću svih prisutnih učenika na pozornici, pjesmom „Sveti Niko ide“. Svetog Nikolu su svakako privukli i mališani–najmlađi plesači KUD-a „Fala“ iz Schaffhausena  svojim, lijepo prihvaćenim, nastupom, nakon programa učenika HN. U pratnji Nikole bio je i Krampus.

Sveti Nikola je darovao oko 15o mališana, koji su te večeri došli u dvoranu. Među njima je bio velik broj predškolske djece, pa se nadamo da će za koju godinu i oni stati na pozornicu u programu učenika Hrvatske nastave i time zaslužiti poseban dar - ponos na licima roditelja, djedova i baka, jer dobro govore ili pjevaju  te lijepe hrvatske riječi.

 {webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

Cialis mohou být získaná v různých státy, a to není úžasný. Vše se dá vysvětlit. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.