Tražilica

07914532
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
535
4295
2257
7914532

U  gradiću  imena Neuhausen am Rheinfall, smještenom kao što mu i samo ime govori, uz rijeku Rheinu i njen čarobni slap, priroda i ljudi su se, osim smještajem, poigrali i drugim ljepotama. 

Školska zgrada u kojoj se održava hrvatska nastava smještena je povrh brežuljka s kojeg se pruža lijep pogled na  drugu obalu Rheine, a stajalište autobusa nazvano je Fernblick.

Škola imena Rosenberg  meni je najljepša zgrada u kojoj održavam nastavu.

Svojom  posebnom vanjštinom  i veličinom plijeni pogled svakoga  koji zna i želi cijeniti graditeljsku umjetnost, a unutrašnjošću  budi razigranost, maštu, veselje,  toplinu, koju mogu probuditi samo dječja srca i ruke.

Hodnik prepun dječjih radova manje ili veće kreativnosti, obasut šarenilom, razigranošću i pun života,  zaista  nam otkriva da tu borave djeca, koja su različita upravo kao i sve  njihove rukotvorine izložene ovdje.

U svakom su kutku dokazi da ovdje vlada život i dječje veselje.

Da bi, kao u pravim bajkama, priča bila najljepša na kraju, učenici,koji u ovu zgradu dolaze na hrvatsku nastavu, su  najljepši dio ovoga cijelog okruženja.

Ima ih devetero, petero stanuje u Neuhausenu, a četvero roditelji dovoze iz drugih mjesta. Jedna učenica dolazi čak iz, vlakom pola sata udaljenog, mjesta Stein am Rhein

S  hrvatske nastave izostaju samo kada imaju stvarno opravdan razlog, pristojni su, marljivi, veseli, motivirani za  rad, imaju puno lijepih ideja, glavna im je rečenica na početku „ Što ćemo danas raditi?“. Vole nastupati na priredbama, nije im teško naučiti i dulji tekst, pa ako zahtijeva i malo više truda. Sve ih zanima, međusobno se dobro slažu, a kada je potrebno, nesebično pomažu.

Vole glumiti, crtati, pjevati, pisati, čitati, razgovarati i, kao i sva djeca ovoga svijeta, igrati se i smijati.

Osim toga, promoviraju svoj hrvatski jezik  kada im se za to pruži prilika, bilo u svojoj redovnoj  švicarskoj školi, crkvi ili negdje drugdje.

Odakle toliko ljepote na jednome mjestu?

Prirodne i kulturne znamenitosti ovoga kraja trebalo  bi proučavati, a za ovakvu djecu uvjerena sam da su velikim dijelom zaslužni njihovi roditelji.

Velike pohvale za trud, rad i odnos prema hrvatskoj nastavi u Neuhausenu upućujem svim mojim učenicima i učenicama, njihovim roditeljima i svima koji su zaslužni za pozitivnu atmosferu u  školi Rosenberg.

 {webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

Cialis lze být získané v různých země, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlete. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlením pro vše, co se děje a vláda to ví.