Tražilica

07914117
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
120
3880
1842
7914117

Na kraju tjedna koji je bio preplavljen tužnim zbivanjima u našoj Slavoniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji, u danima kada su se nizale humanitarne akcije i pronalazili najbrži načini da se pomogne stradalima u nezapamćenim poplavama, sjetili smo se svih mama koje su bile blizu nas, ali i onih daleko, svih sretnih i nesretnih i obilježili Majčin dan.

Mislim da bi svatko tko ima pored sebe to biće koje mu je dalo život, trebao to na neki lijep način obilježavati svakoga dana i trebao bi biti sretan zbog same činjenice što je mama tu.

Proslava se, u suradnji s misijskim vijećem, održala u nedjelju, 25.svibnja, u dvorani crkve sv.Petra u Schaffhausenu. Nakon mise koju je prvi puta u Schaffhausenu vodio novi fratar Miljenko Mika Stojić, mnoštvo se spustilo  u dvoranu koja je ovaj puta bila  pretijesna za toliku publiku.

Slijedio je kulturno-umjetnički program u trajanju od oko 45 minuta. Učenici hrvatske nastave  recitirali su, pjevali i glumili uspješno održavajući pažnju publike, a zatim su nastupili najmlađi plesači KUD-a „Fala“. Riječ koja se provlačila kroz sve točke bila je „mama“, a osjećaj koji nas je cijelo vrijeme pratio, bila je  ljubav.

 Kao simbol osjećaja koji je poseban upravo za mame, osim pripremanja programa, učenici su na nastavi izrađivali srca-čestitke kojima smo dekorirali pozornicu, a na kraju programa srca su dobile, a tko drugi, nego mame.

Nakon vrlo dobro prihvaćenog programa, smijeha, iskrenog pljeska i pokoje suze, dvorana je i dalje ostala popunjena razdraganim licima roditelja prisutne djece, ali i pokojim sjetnim pogledom i odsutnim mislima, koje su možda bile upućene nekoj majci, koja nije te lijepe nedjelje bila u dvorani s nama.

Ili ih je upravo  kupljeni anđeo, mislima i suosjećanjem,  odveo do neke nesretne mame koja se trenutno bori za svoga anđela, a oni su joj simbolično  pružili zrnce pomoći.

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

Cialis plechovka být získané v různých zemích, a to není vynikající. Vše se dá vysvětlil. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všichni, co se děje a vláda to ví.