Tražilica

07906222
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
17
4214
21875
7906222

Mjesec je svibanj u gotovo svim kantonima protekao u znaku obilježavanja Majčinog dana. Iznimka nije bio ni Schaffhausen gdje smo Majčin dan obilježili nešto kasnije, 20. svibnja 2018. godine.

Osim što smo tu nedjelju iznenadili naše majke magnetima koje smo izradili na hrvatskoj nastavi, sudjelovali smo i na prvoj pričesti učenika trećih razreda. Poslije svete mise koju je predvodio fra Mika Stojić, a koju je svojim pjevačkim sposobnostima upotpunio zbor mladih u Schaffhausenu, okupili smo se u crkvenoj dvorani na zajedničkom druženju, razgovoru i igri.

Učenici su se za ovu priliku dobro pripremili te osim uobičajenih recitacija i pjesmica odlučili počastiti i zadiviti majke i ostale prisutne svojim glumačkim talentom. Na početku su nas srdačno pozdravili i kroz program vodili Klara Novosel, Tin Jagatić i Amelie Muža. Led su probili Filip Ruklić, Luka Weiss i Noah Bukovac te nam predočili s čime se sve može usporediti majka. Roko i Niko Čavka, Lea Petrić, Leon Turkalj, Marta Lončar te Adrian Vidaković podijelili su s nama svoje razmišljanje o majkama, a Alex Muža, Gabriel Lončar i Nikola Weiss učinili su svoje majke još ponosnijima kada su krenuli u školu. Kako to izgleda majčina svakodnevica i s kojim se sve brigama susreću, pokazale su nam uz pomoć učenika prvih i drugih razreda Helena Mršić i Klara Novosel. Od Amelie Muža, Nine Čavka i Ane Turkalj saznali smo kako im mi u tome možemo pomoći, a Julijana Buzar, Lana Jagatić i Hanna Bukovac na duhovit su nam način objasnile kako nitko nije u potpunosti savršen. Uslijedio je još jedan igrokaz u kojem su Noa Mršić, Mateo Novosel, Adam Petrić i Ivan Ruklić dosjetili savršenom daru za svoje majke – šestici iz njemačkoga.

Program smo završili zajedničkom pjesmom „Čestitka majčici“ koju je na klaviru odsvirao Ivan Ruklić a uz našu podršku otpjevale Nina Čavka i Ana Turkalj. Čestitke svim majkama i  učenicima na uloženom trudu i sjajnoj izvedbi.

 

prva pričest
magneti za mame
nastup
nastup
nastup
nastup
nastup
nastup
nastup
nastup
nastup
nastup
nastup
nastup
druženje