Tražilica

07900958
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
260
5722
16611
7900958

Sveti Nikola je i ove godine izdvojio svoje vrijeme za marljive učenike iz Schaffhausena, koji su ga, kao i svake godine, obradovali pjesmom, plesom, igrokazima i recitacijama.

Osim što su cijele godine nastojali biti što bolji, učenici su odlučili iskoristiti ovaj dugo iščekivani događaj kako bi pokazali svoju kreativnost te tako razveselili i sebe i druge. Izrađivali su božićne čestitke kao i kuglice za božićno dvrce, koje su kasnije prodavali kako bi prikupili što više sredstava za priželjkivani posjet Hrvatskoj.

Nakon nastupa najmlađih članova KUD-a „Fala“ koji su nas kao i obično oduševili svojom koreografijom i cjelokupnom pojavom, voditeljice Klara Novosel i Ana Turkalj pozdravila su sve prisutne te najavile početak programa učenika hrvatske škole.

Noah Bukovac, Ivan i Filip Ruklić te Luka Weiss kratko su nam predočili kako to sveti Nikola dijeli darove, a odmah zatim su Mateo i Klara Novosel pokazali da se sv. Nikola može ponekad i umoriti. Na svu sreću zatekli su se tu Ivan i Filip Ruklić, Adam Petrić i Luka Weiss koji su ga oraspoložili svojim vicevima i šalama pa se puno lakše vratio napornom poslu. Razgovor dviju pahuljica na putu prema zemlji uprizorile su Hanna Bukovac i Julijana Buzar, a Leon Turkalj, Adrian Vidaković, Toma Bukovec, Mihael Mršić, Lea Petrić i Matej Weiss dočarali su nam zimski krajolik. Nikola Weiss i Gabriel Lončar poželjeli su što više snijega ovog prosinca, a Andro Bukovec je objasnio i Gabrielu i publici da i snjegovići imaju svoje zimske kapute, iako nam oni nisu na prvi pogled vidljivi. Kako se oni pripremaju za Božić u kratkom su igrokazu prikazali Lana Jagatić, Helena Mršić, Adam Petrić i Ana Turkalj. Na samom kraju programa učenici su zajedno otpjevali prigodnu pjesmu „Bijeli Božić“, koju su slikovito završili bacanjem umjetnog snijega, a onda je stigao dugo iščekivani gost – sveti Nikola – i nagradio nas za sav naš trud. Krampusu smo i ove godine uspješno pobjegli.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi i realizaciji programa, kao i onima koji su pratili naš nastup. Vidimo se sljedeće godine na Nikolinju!

 

1. izrada čestitki i kugl...
2. izrada čestitki i kugl...
3. izrada čestitki i kugl...
4. izrada čestitki i kugl...
5. izrada čestitki i kugl...
6. izrada čestitki i kugl...
7. izrada čestitki i kugl...
8. izrada čestitki i kugl...
9. izrada čestitki i kugl...
10. izrada čestitki i kug...
11. KUD Fala
12. KUD Fala
13. program
14. program
15. program
16. program
17. program
18. program
19. program
20. program
21. program
22. program
23. program
24. program
25. program
26. program
27. program
28. sveti Niko dare dijel...