Tražilica

07907235
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
299
5227
22888
7907235

Mjesec prosinac nosi u sebi mnogo divnih noći, a jedna od njih je svakako i iščekivanje dolaska svetog Nikole. Ovaj dragi zaštitnik djece, putnika i mornara nije nas zaobišao niti ove godine već naprotiv – nagradio nas je za svako dobro djelo koje smo tijekom godine učinili.

U subotu 7.12. vladala je u crkvi sv. Petra u Schaffhausenu posebna atmosfera. Marljivo smo se pripremali za taj dan i željno ga iščekivali. Dotjerali smo se pažljivije nego inače, ponovili tekstove koje smo vježbali na hrvatskoj nastavi a posljednje pripreme polako priveli kraju.

Svetu misu predvodio je fra Mika Stojić nakon čega je mogao započeti program hrvatske škole. Napokon! Roditelje, djedove, bake i ostale prisutne naučili smo kako dobro očistiti čizmice, priznali svoje male nestašluke i obećali se popraviti te pokazali što ćemo sve darovati Isusu za rođendan. Nastup smo zaokružili duhovitim igrokazom „Molitve sv. Nikoli“ u kojem smo izrekli svoje male i velike želje.

Nakon programa uslijedio je vrhunac večeri – dolazak svetog Nikole u pratnji razigranog Krampusa. Napokon se isplatilo biti dobar i slušati roditelje! Sv. Nikola nam je uručio slatke paketiće, kojima smo se zaslađivali ostatak večeri a koju smo, između ostalog, proveli u društvu naše bivše učiteljice i sadašnje koordinatorice Božice Matak.

Hvala Božici i Sarah Špoljarić na fotografijama našeg nastupa koje možete pogledati ispod u galeriji.

 

nastup (1)
nastup (2)
nastup (3)
nastup (4)
nastup (5)
nastup (6)
nastup (7)
nastup (8)
nastup (9)
sv. Nikola i Krampus
naslovna