Tražilica

07909669
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
499
7661
25322
7909669

 

U nedjelju, 30. studenoga 2014. godine, učenici Hrvatske nastave u Rapperswilu izveli su poslije Svete mise, program dočeka svetog Nikole.

Zajedno sa članovima misijskog pjevačkog zbora otpjevali su nekoliko nikolinjskih i božićnih pjesama. Premda su tek krenuli u školu, Even i Lino nisu se bojali dva puta doći pred mikrofon i u svojim recitacijama reći publici što mala djeca žele da im sveti Nikola donese. Drugi put su pak otkrili što se krije iza ove zagonetke: u kaputiću bijelom, pod snježnim velom, živi uvijek vani i kad su hladni dani. A kad dođe sunce, zima s vremenom prestaje, a tad i on polako nestaje.

U igrokazu Sveta Nikolina nastupali su Lena, Tomislav, Lara, Adriana i Raffaela. Oni su pokazali kako je pomoćnica svetoga Nikole zbunila malu djecu, ali ih ujedno i usrećila te otjerala Krampusa sa svojom štiklom. Božićno vrijeme je vrijeme druženja s obitelji, rodbinom i prijateljima i ne zaboravimo pokloniti dar kao znak pažnje svojim najdražim. Ali, u hrvatskom narodu nešto se ipak ne može samo tako dati. Što komšinica komšinici može dati, a što ne … pokazali su nam Ivana, Antonia i Maria te Tadija u igrokazu Jabuka. Ivana nas je oduševila svojom izvedbom božićne pjesme na flauti. Na kraju su se naši voditelji Lucija i Tadija zahvalili publici i zaželjeli svima ugodne blagdane i puno lijepih trenutaka u krugu obitelji i najmilijih.

Sveti Nikola nas je dočekao u župnoj dvorani i zahvalio se djeci koja su sudjelovala u programu dočeka. Krampusa nije poveo jer šibe ove godine nisu potrebne. A to potvrđuje i učiteljica iza ovih redaka koja se i ovom prilikom zahvaljuje svojim učenicima i njihovim roditeljima na volji, radu, marljivosti i potpori, a nadasve na pozitivnom ozračuju kojeg iskazuju u našem zajedničkom putu u učenju hrvatskoga jezika i kulture. 

 

{webgallery integration="directory"}

 

{/webgallery}

Cialis moci být získaná v různých zemím, a to není úžasný. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všechno, co se děje a vláda to ví.