Tražilica

07899833
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
755
4597
15486
7899833

Nakon blagdanske euforije, u kojoj se događaji redaju tempom zbog kojeg ih ne uspijevamo u potpunosti doživjeti i prepustiti im se, slijedi emocionalno zatišje. Nadolazeća bujica obaveza udalji nas od lijepih trenutaka mnogo brže nego stvarno, fizičko vrijeme, pa se oni i brzo zaboravljaju. Nasuprot tome, oni manje lijepi trenuci urotljivo nas kopkaju mnogo dulje i ne možemo ih se lako riješiti.

Ovime želim podsjetiti na jedan vrlo lijep, hvalevrijedan događaj, koji nikako ne smijemo brzo zaboraviti, već ga pohraniti negdje u sjećanju, da nam pri svakoj prepreci posluži kao konkretan primjer onoga :“Sve se može kad se hoće!“

Radi se o skupini aktivnih ljudi, Hrvata iz Arbona, koji su poklonili svoje slobodno vrijeme i zasigurno žrtvovali dio svojih obaveza, kako bi nam u  Švicarsku doveli  „originalan djelić domovine Hrvatske“.

Gospodin Mladen Humljan-predsjednik MŠO Hrvatske nastave Arbon, gospođa Željka Humljan, gospođa Ana Pleša, gospodin  Antun Gubić,  vodeća su imena  u organizaciji dolaska Baletne grupe „Brodski leptirići“ u Arbon na tradicionalnu proslavu Nikolinja, koja je održana 7.prosinca 2013.

Za oko 4o djevojčica i djevojaka-plesačica, nekoliko odraslih u pratnji, te voditeljicu gospođu Olgu Andrušenko trebalo je organizirati doček, besplatan smještaj od petka do nedjelje  i sve što uz to dolazi, nesmetan nastup, ugodan boravak u nepoznatoj sredini i ispraćaj iz Arbona.

Bio je to veliki pothvat za aktivne i vrijedne Hrvate iz Arbona, ali i za same goste iz Hrvatske. Naime, u ovo recesijsko vrijeme, nije bilo lako prikupiti financijska sredstva za tako dugačak i naporan put.Ali, trud nije bio uzaludan ni za koga.

Arbonci su sve besprijekorno organizirali i pokazali na djelu svu svoju gostoljubivost, a „Brodski leptirići“svojim nastupom zasjenili  sva druga zbivanja te večeri.

Na pozornici su se izmjenjivale skupine plesačica u lijepo osmišljenim, koreografijama prilagođenim kostimima. Glazbom i pokretima pričale su nam cijele priče. Svi prisutni u dvorani prepoznali su trud, umijeće, rad i ljubav prema plesu te svaku točku višestruko nagradili velikim pljeskom.

Pohvaljujem sve u Arbonu,koji su na bilo koji način zaslužni za realizaciju ovoga događaja, a posebno one koji su bili glavna pokretačka snaga!

Unijeli su svježinu u švicarsku svakodnevicu i podsjetili nas da se najčvršća veza između dvije domovine stvara upravo na ovakav način-sklapanjem  novih poznanstava i budućih prijateljstava,ali i učvršćivanjem starih, jer „Brodskim leptirićima“ ovo je drugi dolazak u Arbon u dvije godine.

Nakon Nikolinja u Arbonu, 8.prosinca „Leptirići“ su pokazali svoje plesno umijeće u Luzernu, a zatim krenuli prema domovini.

BRAVO ZA HRVATE ARBONA!

Uvjerena sam da u mnogim mjestima Švicarske postoji isto takva skupina nesebičnih, požrtvovnih, gostoljubivih, prijateljski raspoloženih Hrvata i nadam se da će biti još mnogo takvih i sličnih  događanja u Arbonu, ali i u drugim mjestima lijepe Švicarske.

 {webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

Cialis mohou být získaná v různých zemích, a to není úžasný. Vše se dá vyložit. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlením pro všichni, co se děje a vláda to ví.