Tražilica

07899514
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
436
4278
15167
7899514

Na svojem putovanju po nastavnim mjestima u Švicarskoj, članovi MK „Sokolovi“, doputovali su 28.4. i u Arbon.

Prohladno, kišno predvečerje toga ponedjeljka nije izgledalo nimalo privlačno za jednoipolsatnu vožnju na motorima od Züricha do Arbona.

No, to nije spriječilo troje dobro raspoloženih entuzijasta da samom svojom pojavom, odličnom prezentacijom i očiglednom ljubavlju prema motosvijetu, dio toga prenesu  i na publiku koja ih je došla slušati i vidjeti.

Okupilo se ukupno 30-ero djece i odraslih. Bili su tu učenici koji pohađaju hrvatsku nastavu, njihova mlađa i starija braća i sestre, te roditelji.

Bez obzira na dob, svi su s jednakom pozornošću upijali riječi i slike koje im je gospodin Niko Radat prezentirao.

Potpuna tišina u kojoj je odzvanjao samo predavačev glas, radoznalost, razdraganost i nezaobilazni, ali smisleni i s temom povezani, komentari, izmjenjivali su se u trajanju od gotovo dva sata. Bilo je tu i značajnih, nekom dragošću i toplinom ispunjenih, pogleda između roditelja i djece, u trenucima kada su na prikazanoj fotografiji ili video snimci vidjeli njima poznatu zgradu, spomenik  ili  zavoj na putu prema dragome kraju. Službeni dio završio je zanimljivim pitanjima, kojih bi bilo i više da se svima nije žurilo na fotografiranje na i pored motora, koje je pokušavala pokvariti neumorna kiša i večer koja se polako spuštala.

 Roditelji učenika iz Arbona, pod vodstvom bračnog para Humljan, opet su se pokazali kao odlični organizatori i gostoljubivi domaćini. Za dogovoreno predavanje pripremili su prostoriju HŠD Zagreb-Arbon, grickalice, piće  i  kolače za sve prisutne.

Zahvaljujem svima na požrtvovnosti i vremenu kojeg im nikada nije žao potrošiti za neko događanje vezano uz hrvatsku nastavu.

Za mene osobno je moto svijet, do ovoga predavanja, značio samo nekoliko riječi –brzina i velika životna opasnost. Ovo me ugodno iskustvo potaknulo na sasvim drugačije razmišljanje i jednu vrstu divljenja, jer sam shvatila da je to mnogo više i ljepše od mojih prvotnih asocijacija. Prijateljstvo, pomaganje, briga, domoljublje, rodoljublje, druženje, sloboda,  bit će od ovog dana riječi na koje će me asocirati moto svijet.

Velika pohvala gospodinu Niki Radatu na inicijativi da približi moto svijet učenicima Hrvatske nastave, kao i zahvala njemu i svim članovima MK „Sokolovi“ koji su pomogli da se svi ovi susreti realiziraju, jer je njihova vrijednost višestruka za sve prisutne.

Želimo im još mnogo uspješnih, prekrasnih i korisnih putovanja diljem naše domovine i šire.

Isto tako se nadamo da će nas u budućnosti još koji puta počastiti svojim prisustvom, zanimljivim i korisnim predavanjima, kao i ugodnim druženjem.

 {webgallery integration="directory"}

{/webgallery} 

Cialis plechovka být získaná v různých zemím, a to není vynikající. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.