Tražilica

07918592
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
2057
8355
6317
7918592

Ne, nije riječ o poznatom karnevalu Rabadan iz Bellinzone, niti o drugim karnevalima održanima u veljači u gotovo svakom gradiću Ticina, već o nama najdražem i najveselijem karnevalu u Hrvatskom klubu u Cadenazzu.

I učenici i učiteljica HN-a u Ticinu posljednjih tjedana bili su zauzeti brojnim događanjima – od karnevala u gotovo svakom gradiću u Ticinu preko prijevoda i javnog čitanja hrvatskih poetskih klasika (o čemu možete čitati sljedeći tjedan) do nedavno održanog kazališnog susreta u Freienbachu. Stoga izvještaj s minimaškara, održanih u nedjelju 23. veljače 2014. u Hrvatskom klubu u Cadenazzu, malo kasni. Ipak, za podsjetiti se lijepih trenutaka nikad nije kasno i zato vam barem fotografijama donosimo djelić atmosfere iz Kluba.

 

Već i prije 15 sati, za kada su minimaškare zakazane, djeca su se počela okupljati ispred Kluba. Igra, smijeh, veselje – i svakojake maske i kostimi.

 

U Klubu smo se družili, igrali stolni nogomet, napravili „sfilatu“ i samo čekali da tročlana komisija proglasi pobjednike. Među djevojčicama najbolju masku imala je Valentina Delić iz Losone, a među dječacima Stjepan Kesedžić iz Giubiasca. Kao nagradu pobjednici su dobili svoju uvećanu fotografiju u obliku „puzzli“, a ta fotografija izgleda otprilike ovako:

 

Nastavili smo i dalje u veselom ritmu, a poneki su zaplesali i kolo, kojemu se pridružila i baka jedne naše učenice Elene Majić iz Locarna.

 

Roditelji i ostali posjetitelji Kluba imali su prilike vidjeti i naše likovne i literarne radove na temu maškara:

 

 

A kako smo to mi izgledali na minimaškarama, koliko smo se potrudili i u što/koga smo se najčešće maskirali, otkrijte sami:

 {webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

 

Cialis mohou být získané v různých země, a to není vynikající. Vše se dá vyložit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všichni, co se děje a vláda to ví.