Tražilica

07926094
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
104
6151
13819
7926094

Tjednima smo se spremali za priredbu za Majčin dan. Izrađivali smo ukrase i čestitke, učili napamet stihove inspirirane ljubavlju prema majci, a oni malo veći, šestaši, sedmaši i osmaši, ponavljali su gradivo iz hrvatskoga jezika i kulture kako bi na što više pitanja odgovorili točno na sada već tradicionalnom kvizu na priredbi za Majčin dan, koja je i završna priredba za ovu školsku godinu.

Nakon mise koju je predvodio naš fra Valentin Vukoja slijedilo je 30 recitacija. Publika je bila malo nestrpljiva jer su nas u podrumu crkve u Massagnu čekala slana i slatka, manje-više hrvatska tradicionalna jela, ali ipak smo svi poslušali učenice i učenike koji su odrecitirali stihove Dragutina Tadijanovića, Zvonimira Baloga, ali i manje poznatih autora. Učenici 6., 7. i 8. razreda podijeljeni u skupine prema nastavnim mjestima sudjelovanjem u kvizu pokazali su da hrvatski jezik, povijest i zemljopis poznaju i više nego mnogi odrasli. Tako su sve skupine odgovorile točno na gotovo sva pitanja. Prvo su mjesto podijelili Nikolina Drinjak i Gabriela Propadalo kao predstavnice Biasce te Antonela Majić, Amanda Majić i Paulo Radman kao predstavnici Ascone. Nikolina i Gabriela točno su odgovorile na sva pitanja, dok su Antonela, Amanda i Paulo dva puta iskoristili pravo na džokera „pitaj publiku“. Za nagradu su pobjednici dobili knjigu Slavka Kolara „Breza i druge pripovijetke“ te paket hrvatskih proizvoda (bočica maslinova ulja, lavanda, čokolada Dorina, i sl.).

Budući da se na priredbama poput ove skupi veći broj Hrvata, iskoristili smo priliku za još dvije bitne stvari. Ivon Matić i Sofija Kesedžić prodavale su anđele koje su vrijedne učiteljice HN-a tjednima izrađivale od papira i vunice. Prikupljeni novac koordinatorica će poslati udruzi Jak kao Jakov iz Karlovca. To je udruga koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti, a nazvana je po trinaestogodišnjem Jakovu koji se sa svojom bolesti nije mogao nositi, ali će ostati u srcima ne samo svojih najmilijih, nego i nas Hrvata daleko od domovine.

 

 

Učenici iz Ticina napravili su još jedno dobro djelo i tjednima skupljali prazne baterije u projektu pod vodstvom tvrtke Inobat. Projekt smo predstavili i na ovoj priredbi, o čemu će biti riječi u sljedećem članku. Dotad pogledajte naše fotografije s priredbe i budite zahvalni majkama i svima onima koji svakodnevno čine mala, ali dobra djela.

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

 

Cialis mohou být získaná v různých země, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všechno, co se děje a vláda to ví.