Tražilica

07926061
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
71
6118
13786
7926061

Da su učenici u Švicarskoj kreativni, poznato je svima. Ali da mogu biti kreativni i kad je riječ o pisanju priča, i to na hrvatskom jeziku, pokazala nam je Kristina Radman. Ova petašica iz Ascone i inače pokazuje zanimanje i talent za književnost, a  suučenicima je pokazala slikokaz koji je sama napravila. Riječ je o slikopriči o pustolovinama dragih životinjica koju i vi možete pročitati ovdje u nešto kraćem i jednostavnijem obliku:

 

 

Mačkica Lana

i njezine vesele male pustolovine u šumi

 

 Lana, koja je mačka, i to vrlo vesela, jako voli pustolovine, pogotovo u šumi.

Jednog sunčanog dana Lana odluči ići u šumu da vidi kako je hodati i biti sretan u šumi. I dobar je trenutak izabrala, baš kada je njezina vlasnica Sara izašla iz kuće.

 -Mijau! – pa slatka mala Lana je pobjegla iz svog doma!

 Mačkica Lana hoda sretna i vesela kao leptirić po rosnom cvijetu...

 

 

Lana je bila izašla kroz Sarin prozor. I nije se bojala.

Odjednom ugleda jednog divljeg konjića, koji se zvao Koko. Mali Koko bio je boje crne kave, ali malo svjetliji, i bio je jako smiješan. Lana se dosta raspitala po šumi, i saznala je da Koko nema roditelje. Lana ih je imala u svojoj kući, samo što sada u priči o tom ne priča.

 

 

Koko je bio rekao Lani da ima uvijek sa sobom Toffee.

- Nemoj se ti se bojati toga, moja mama i moj tata su stvarno dobri i kulturni! - reče Lana Koku.

I  poslije Koko odgovori:

- Stvarno mogu doći s vama i živjeti zajedno u kući...? – DA!!!- odgovorila je Lana sva sretna, i poslije mali Koko odvede malu Lanu da prošeta po šumi. Onda su išli doma kod vlasnice Sare, i kod roditelja slatke Lane.

 Male slatke životinjice poslije šetnje pošle su ravno u Laninu kuću, ali dođe nesreća ispred njih dvoje... dvije divlje svinje, i to su bili Billy i njegov agent po imenu Agent 001.

Oni su vrlo, vrlo opasne i bezobrazne svinje iz zapaljenog šatora.

-JAO!- reče Koko uplašen Lani.

-Hej! Ti smrdljivi konju! Hahahahaha!!!!

 Ali Lana svojm oštrim noktima ogrebe Billyja i Agenta 001, koji pobjegoše uplašeni. I nikada se više nisu vratili.

I počeli su plakati kao bebice.

 A Lana i Koko su odmah došli doma i ispričali sve Lanine pustolovine. I Koko  je bio uvijek zdrav i sretan u Laninoj kući.

Cialis může být získat v různých zemích, a to není úžasný. Vše se dá vyložit. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všechno, co se děje a vláda to ví.