Tražilica

07906826
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
621
4818
22479
7906826

Sveti Nikola svoj je imendan proslavio s uvijek dragim i vrijednim učenicima iz Massagna. Mi smo svecu poklonili stihove, a on nama slatkiše.


 

Na sam Blagdan svetog Nikole održano je drugo Nikolinje u Ticinu. Prošle smo se subote družili u Giubiascu, a ovog vikenda u nešto manjem broju okupili smo se u Luganu. Nakon mise u crkvi sv. Maksimilijana Kolbea, koju je predvodio naš dragi fra Valentin Vukoja, uslijedio je program u obližnjoj dvorani. Učenici iz Massagna oduševili su 200-tinjak odraslih koji su iz publike slušali recitacije i kratke igrokaze. Evo nekoliko fotografija s našega nastupa:

 


Adriana Tipura, Stefani Kozina, Ana Kozina, Rocco Barbarić, Anita Pavić

 

Ana Kozina i Rocco Barbarić

 

Elena Pavić i Ana Kozina

 

Karlo Barbarić

 

Posjetitelji, i manji i veći, u tijeku večeri približavali su se pozornici i gledali izložene učeničke radove. Na kartonske čizme nalijepili smo najbolje literarne radove kao i božićne čestitke za Udrugu sindrom Down iz Splita. Izložili smo i kolaž-pjesmu, nastalu izrezivanjem slova i slogova iz talijanskih tiskovina koje smo oblikovali u stihove pjesme koju smo sami napisali. Uza sve to, izložili smo i ekoplakat s konkretnim savjetima o ponašanju u prirodi i nekoliko crteža u sklopu projekta recikliranja baterija tvrtke Inobat. Odrasle smo podsjetili na to da imamo samo jedan planet i da se o njemu moramo brinuti.


Kolaž pjesma i plakat

 

Naši radovi

 

A onda nam je došao i sveti Nikola! Nije puno pričao ovog puta, nego se odmah bacio na posao. Dječica su se strčala oko dragoga sveca, a on je našao vremena i za odrasle te je prošetao publikom dijeleći slatkiše.

 


Sveti Nikola daruje

 

Sveti Nikola među odraslima



Nakon programa Hrvatske škole i podjele darova došao je red na večeru i ples. Družili smo se satima, proveselili i unaprijed jedni drugima zaželjeli sretan povratak u domovinu za praznike.

 


 

Ples

 

Publika

 

 

Cialis plechovka být získat v různých zemích, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlete. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlit pro vše, co se děje a vláda to ví.