Tražilica

07919877
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1211
9640
7602
7919877

Iako su stalno u žurbi i nerijetko ih se vuče za rukav kad je nekom potrebna bilo kakva pomoć, a posebna ona financijske prirode, švicarski Hrvati još su jednom pokazali da imaju veliko srce i široke ruke. Ovog prosinca na nikolinjskim priredbama prikupili smo tako 1000 CHF za jednu osječku višečlanu obitelj s kojom smo često u kontaktu i koju se nadamo uskoro i upoznati. Naime, sasvim slučajno prije dvije godine naišli smo na ovu obitelj u potrebi, poslali im poklon, dobili pismo, poslali odgovor…. I tako počinje jedna lijepa priča o dopisivanju, davanju i primanju, koju ćemo, nadamo se, okruniti u travnju kad nam u posjet dođe jedna od kćeri, a koju ćemo rado ugostiti u najjužnijem švicarskom kantonu.

Ako se pitate kako je moguće skupiti popriličan iznos novca na dvama dječjim priredbama, odgovor je: ručicama i srcem. Prvo smo izrađivali božićne ukrase od glinamola, bojili ih, lijepili šljokice, sve kako bi bili primamljiviji potencijalnim kupcima. Potom smo šetali s košarom oko stolova za kojima su roditelji i djeca provodili dvije nikolinjske večeri. Objasnili smo da novac ide u humanitarne svrhe pa su se neke mame iz Lugana dogovorile da i one pomognu te prilikom posjeta Đakovu svrate do naše obitelji s osnovnim prehrambenim namirnicama. A ni ostali gosti nisu bili ravnodušni. Nekoliko je obitelji sljedećih dana dolazilo u školu s dodatnim novcima koje su prikupili od susjeda, prijatelja, rođaka. Hvala svima!

I tako smo vam, dragi čitatelji, mi u Ticinu ovog prosinca dobili priliku nakratko navući čizme svetog Nikole i davati, davati, davati… Ako i vi želite to učiniti, podaci za uplatu nalaze se na fotografijama u prilogu. Naš najdraži svetac sigurno će se obradovati, jednako kao i oni kojima pomognete.