Tražilica

07919889
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1223
9652
7614
7919889

 

Učenici iz Ticina i ove su godine nerijetko slagali slova i rečenice, manje ili više uspješno započinjali sastavke na različite teme… Donosimo „zagubljene“  literarne uratke koje dosad nismo objavili ni u Školskom listu ni na ovom portalu.

 

Ovo je baš smiješno…!

Ljetos dok sam se šetao po splitskoj rivi, okliznuo sam se i pao. Ostao sam u vodi 15 minuta dok me nisu spasili. Ovo je najsmješnija stvar koja mi se dogodila za praznike. Bio sam bolestan pet dana.

Ivan Vranješ, 8. r., Massagno

 

Jesen je najkišovitije godišnje doba

Kad je jesen, bude puno hladnije nego ljeti. Počinje padati kiša i puše vjetar. Svi se moraju toplije obući. Pada lišće: žuto, narančasto, crveno, smeđe… Neki put možemo se i prehladiti. Jesen mi se ne sviđa puno zato što je tužno godišnje doba, ali neki put da zato što se približava Božić.

Anita Pavić, 7. r., Massagno

 

Jesen je najkišovitije godišnje doba

U jesen skoro uvijek pada kiša. Osjećam se kao i u drugo godišnje doba: tužno, sretno, ljuto i sve drugo. Jesen može biti tužna, i neki put vesela. Tužna, jer kad pada kiša, moraš biti samo kući i ne možeš ići vani igrati se, a kad je vesela, možeš ići vani i voziti se biciklom. Jesen je posebna jer je lišće žuto, crveno, narančasto.

Lorena Blajić, 6. r., Massagno

 

Što gledam na hrvatskoj televiziji?

Na HRT-u gledam filmove na engleskom i talijanskom. I moja sestra to gleda. Gledamo film navečer. Ja se osjećam dobro. Mama i tata gledaju Dnevnik, a meni je dosadno! Moji roditelji slušaju glazbu na hrvatskom jeziku. Mislim da nije dobro puno gledati televiziju zato što je isto lijepo ići van, igrati se s prijateljima i ići u šoping!

Elena Pavić, 5. r., Massagno

 

Hrvatska vs. Švicarska

More ima u Hrvatskoj, u Švicarskoj nema.

Hrana je bolja u Hrvatskoj jer su kuhari bolji.

Vrijeme je bolje u Hrvatskoj zato što je puno toplije nego u Švicarskoj.

Ljudi su bolji u Švicarskoj.

Jezik je lakši u Švicarskoj jer cijeli dan govorim talijanski u školi.

Planine su bolje u Švicarskoj jer su puno više od hrvatskih.

Ja bih živio u Hrvatskoj jer je puno ljepše, ima more i jede se bolje. Ali morat ću živjeti u Švicarskoj zato što moram završiti školu ovdje i ovdje se lakše zaradi novac za život!

Luka Sabljić, 8. r., Biasca