Tražilica

07919337
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
671
9100
7062
7919337

Još jednom, roditelji i učenici iz Ticina pokazali su koliko veliko srce imaju prikupivši novac za posjet Marine iz Osijeka. Naime, njezina obitelj tek je jedna od brojnih višečlanih slavonskih obitelji koja je posljednjih godina suočena s financijskim problemima. Marina je treće dijete u osmeročlanoj obitelji, pohađa trgovačko-komercijalnu školu i članica je DVD-a. Bavi se i drugim aktivnostima, kao što je izrada ukrasnih kutija i oslikavanje staklenih predmeta. Do ove obitelji došli smo slučajno, a onda smo ostali u kontaktu dopisivanjem. Rukom pisana pisma na raznobojnim papirima danas rijetko stižu do naših sandučića,stoga nas je ova djevojka zaintrigirala i odlučili smo pomoći.

 Proteklih godina na priredbama smo prodavali djela naših ruku (suvenire, ruže, ukrase) te prikupljali novac za hrvatske prijatelje. Želja za susretom rasla je s obiju strana pa smo našu dragu, sada već osamnaestogodišnjakinju ugostili nekoliko dana u Bellinzoni, Asconi i Zürichu. U ovom potonjem smještaj je ponudila Marinina susjeda koja je rodom iz Osijeka, a boravi u najskupljem švicarskom gradu. Našoj Hrvatici pokazali smo i druge gradove, kao što su Bern, Basel i Milano. Marina nam je gostovala na nastavi s grupama iz Ascone, i to baš kad smo učili hrvatske simbole i igrali „Volim Hrvatsku“. Učenici nisu imali previše pitanja za nju, samo su nekako bili mirniji i pozorniji u razredu.

Fotografije možete vidjeti u galeriji, a naići ćete i na Marinino pismo zahvale švicarskim Hrvatima. Učiteljica zahvaljuje svima, a najviše obitelji Silvije i Stipe Kuliša, zatim Katice i Ilije Jozaka te Nede i Draška Sabljića. Oni znaju zašto. A vi,dragi čitatelji, možete samo znati da i u Švicarskoj hrvatsko srce kuca jako i pomaže baš onda kada treba.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11