Tražilica

07906566
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
361
4558
22219
7906566

Kako se ovih dana održavaju aktivnosti pod nazivom Noć čitanja, u ponedjeljak 12. studenog 2018. je i u Wallisu održana ista aktivnost s učenicima iz Natersa i Vispa. Tema su bile, kao i u cijeloj Švicarskoj, boje.

Skupili smo se zajednički u učionici u Vispu i razgovarali koliko boja zapravo ima, kako koja boja nastaje i zašto crna i bijela nisu boje. A zatim smo ugasili svjetlo, upalili disko-kuglu i provjerili je li sve stvarno tako.

A onda je počeo glavni dio - čitali smo tekstove o bojama prilagođene uzrastu. Čitali smo Pjesmu o bojama, Čudnovatu priču o bojama, Priču o bojama i za one najstarije Ogledalo duše. Žiri sastavljen od učitelja i dvije najmlađe učenice 1. i 2. razreda( Leonie i Marta, koje još same ne znaju tako dobro čitati da bi mogle sudjelovati u čitanju) izabrao je najbolje čitače po dobnim skupinama i podijelio nagrade.

Nakon čitanja, učenici su dobili zadatke vezane uz tekst i razumijevanje pročitanog koje su trebali riješiti, a usput smo ponovili kako se miješaju boje, od kojih se boja sastoji duga i kakve boje očiju imaju prijatelji te što to govori o njihovom karakteru.

Naravno, nismo zaboravili ni igre. Učenici su dobili papiriće, svaki u svojoj boji, a onda su trebali pronaći druge koji imaju istu boju. No, trik je bio u tome što se nikome ne smije reći ni pokazati koju boju imate. Tu smo bili kreativni i upotrebljavali druge riječi i pitanja kako bi saznali tko još ima našu boju. Čule su se riječi kao trava, limun, sunce, nebo, jagoda i slične koje su onda predstavljale zelenu, žutu, plavu i crvenu.

Kad smo formirali grupe, zadatak je bio sortirati puuuunu zdjelicu gumi-bombona prema bojama. Kad smo saznali i pobjednika, neki gumi-bomboni su, hmmmm…, ovaj…, dakle nestali su, to je sve što ćemo reći!

Kao završetak aktivnosti imali smo malu modnu reviju gdje smo se natjecali tko nosi najviše boja na sebi. Iako je konkurencija bila oštra, uspjeli smo naći pobjednicu, nagraditi je i time je ova zanimljiva večer završila.

Fotografije i video pokazuju da smo se odlično zabavili!

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10