Tražilica

07932780
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
463
1312
20505
7932780

Nešto se neobično počelo zbivati u Uredu hrvatske škole u Dietikonu u petak 3.11. Odjednom je izniklo raslinje na ulazu, šareni listovi pronašli su svoje mjesto u ponekom kutku, lampice su prigušeno osvjetljavale prostor, a  zatim su se pojavile vile i čarobnjaci koji su ga i zaposjeli. Naravno, kad je to bila njihova noć u kojoj su se čitali ulomci iz poznatih književnih djela u kojima glavnu ulogu imaju upravo oni.

Vile i čarobnjaci bili su tema ovogodišnje Noći čitanja na kojoj je sudjelovalo tridesetak učenika hrvatske škole iz različitih nastavnih mjesta. Nakon uvodnog pozdrava te kratkog videa koji nas je bolje upoznao s podrijetlom i zanimljivostima o vilinskim bićima, slijedio je i glavni dio susreta – čitanje po kategorijama. Učenici drugih razreda čitali su ulomak iz Pepeljuge, učenici trećih i četvrtih razreda dio iz vječno mladog Petra Pana, Čarobnjaka iz Oza čitali su učenici petih i šestih razreda, dok su učenici sedmih i osmih razreda čitali ulomak iz Gospodara prstenova. Tada je uslijedio vrlo težak zadatak za vilinsku komisiju koja je trebala između odličnih čitača odabrati prva tri mjesta. Tijekom njihova vijećanja, za sve one koji su htjeli upotpuniti čarobnjačko i vilinsko iskustvo, održana je radionica na kojoj su se izrađivali čarobni štapići i šeširi. Uskoro je sve vrvjelo od maštovitih učeničkih, ali i roditeljskih kreacija.

Zatim se pojavila i vilinska komisija koja je proglasila pobjednike. U kategoriji drugih razreda prvu nagradu osvojila je Franciska Lovrić (HN Pfäffikon), druga je pripala Kleofi Mandi Šarić (HN Opfikon), a treća Violi Anđelović (HN Spreitenbach). U kategoriji trećih i četvrtih razreda Meri Žalac (4. r., HN Zürich Friesenberg) je dobila prvu nagradu, Vito Valentić (3. r., HN Zürich Friesenberg) drugu, a Manon Schallehn (3. r., HN Luzern) treću. Kod petih i šestih razreda prvonagrađena je bila Una Čičić (5. r., HN Spreitenbach), Lucijan Valentić (5. r., HN Zürich Friesenberg)  je osvojio drugu nagradu, a Anja Mara Huwiler (6. r., HN Wohlen) treću. Prva nagrada u kategoriji sedmih i osmih razreda pripala je Ireni Nevistić (7. r., HN Aarau), drugu je dobio Leon Blažak (7. r., HN Nussbaumen) te treću Leo Krešić (8. r., HN Dietikon).

Opremljeni čarobnim štapićima i šeširima, vile i čarobnjaci su krenuli u magičnu noć...

Dio ovog čarobnog događaja možete pogledati u galeriji. 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29