Tražilica

07932614
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
297
1146
20339
7932614

18. Studeni – dan sjećanja na Vukovar – grad heroj 

… jer svaka je brojka jedan čovjek, jedan život, jedan dom, jedna ljubav…

I ove smo se godine s tugom u srcima prisjetili Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.

Premda Vukovar najviše spominjemo sredinom mjeseca studenog, nosimo ga stalno u našim srcima kao podsjetnik na neizmjernu hrabrost i žrtvu Vukovarčana u Domovinskom ratu.

Iščitavajući brojnu literaturu, novinske članke, statističke podatke…ponovno smo proživjeli svu patnju toga herojskoga grada.

Tuga se uselila u malena dječja srca, kapnula je i pokoja suza…Zapaljenim svijećama pridružili smo se mnoštvu hrvatskih građana koji ovih dana odaju počast svim sudionicima odbrane grada Vukovara i obilježavaju 18. studeni – „Dan sjećanja na žrtve Vukovara“ u vukovarskoj koloni sjećanja i u svim gradovima Lijepe naše.

 

VUKOVAR U MOM SRCU

Svakog 18. studenog nama Hrvatima srce plače za Vukovar. Zato što su se sami tri mjeseca borili, što su vidjeli kako su sve obitelji, djeca, roditelji, prijatelji,.. ispred njihovih očiju ubijeni. Zato što su bili zarobljeni, bez hrane, lijekova i vode, zato…, zato,..

Kada samo pomislim kako je tada bilo, suze mi same krenu niz obraze.

Nakon pročitanog teksta „Vukovar u brojkama“, ježim se od tuge, nemoći i nepravde na sve te strašne podatke. Svakih 17 sekundi granate su padale na Vukovar i pobile tolike nevine žrtve. Strašno!

Tada je u cijeloj Hrvatskoj bio rat. I moja je mama iz svog sela bila prognana i tada je i došla u Švicarsku. Iz svog cijelog srca se nadam da se rat u Hrvatskoj više nikada neće dogoditi i da nitko više nikada ne mora napustiti svoj dom.

Vukovare, nosim te u svom srcu.

Sharon Matrella, 8.r., HN Zermatt

 

1
2
Alicia Geljić, 3.r., HN N...
Ariana Jagić, 6.r., HN Na...
Borna Kirić, 7.r., HN Nat...
Lena Jagić, 3.r., HN Nate...
Leonardo Ević, 4.r., HN N...
Lora Kirić, 6.r., HN Nate...
Marta Jelaš, 1.r., HN Nat...
Tea Jelaš, 6.r., HN Nater...
Tin Josić, 8.r., HN Thun
Veronika Batinić, 8.r., H...