Tražilica

07900740
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
42
5504
16393
7900740

U nastavnim mjestima Aarau, Langental, Bern i Münchenbuchsee u suradnji s katoličkim misijama tijekom svibnja obilježili smo Majčin dan prigodnim programom. Poslje svete mise majkama smo uputili riječi ljubavi i zahvanosti te ih razveselili čestitkama i ružama.

Tijekom nastavnog tjedna, koji je predhodio obilježavanju Mačinog dana, imali smo likovnu i literarnu radionicu. Na likovnoj radionici učenici prve razine su izrađivali čestitke za mame, a na literarnoj učenici druge razine su obogatili svoj vokabular. Na ploči smo nacrtali veliko srce i u njega upisali imenice: marljivost, toplina, nježnost, brižnost, blagost, opraštanje, poštenje, upornost, velikodušnost, radoznalost, mudrost, pravednost, skromnost i hrabrost. Razgovarali smo o značenju svake osobine te ju pobliže objasnili kroz primjere. Zatim smo na ploču napisali slijedeće pitanje: - Tko u tvojoj obitelji ima najviše ovih osobina?-

Razgovor je bio vrlo dinamičan, a odgovori i mišljenja raznolika, ali na kraju je prevladalo mišljenje da osoba koja posjeduje najviše ovih osobina je majka. Kako većinom nastavne grupe pohađaju zajedno učenici od prvog do osmog razreda u razgovor, izbor osobina svoje majke i pisanju uključili su se i neki mlađi učenici. Bio je to lijep tjedan posvećen majkama.

 

Moja mama

Moja mama je marljiva kao pčela.

Njezina toplina me grije.

Ona je mudra i lukava kao lisica.

Ja volim svoju mamau!

Magdalena Šimić, 3. raz.

 

Moja mama

Moja mama je jako hrabra, marljiva i skromna. Ona je vrijedna zato što navečer radi, a preko dana se brine za nas, kuha nam i čisti za nama. Ona je jako nježna i uvijek mi pomaže u svemu. Ona pokušava svaku moju želju ispuniti i uvijek je za mene tu. Moja mama je dobra prema svima i koje zna i koje ne zna. Ja volim svoju mamu.

Ana Petrušić, 4. raz.

 

Moja mama

Moja mama je jako dobra, nježna, brižna i hrabra.

Ona će sve napraviti za mene.

Ona je neopisiva i volim ju svim srcem.

Iva Lovrić, 5. raz.

 

Moja mama

Moja mama je jako vrijedna i nježna. Ona kuha, pere, čisti, mazi me, vozi na treninge i utakmice i uz sve to još ide i na posao. Moja mama je nježna, uporna i velikodušna osoba te svakome želi pomoći. Ja volim jako puno svoju mamu.

Dominik Šimić, 5. raz.

 

Moja mama

Moja mama je jako nježna i brižna. Ona ima smeđe oči i crnu kosu. Moja mama se zove Marija i ima tridesetdevet godina. Ona puno kuha i uvijek pravi odlične kolače. Moja mama voli darivati darove i praviti razne dekoracije. Voli ići u duge šetnje i uživati na suncu, a kada vani pada kiša onda samo spava.

Valerija Kovač, 5. raz.

 

Moja mama

Moja mama je savršena.

Nema tih riječi kojim bih ju mogla opisati.

Ona je hrabra, lijepa i ima jedno veliko srce od zlata.

Uvijek je tu za mene, daje mi snagu i brine se o meni.

Volim svoju mama beskrajno.

Valentina Pejić, 6. raz.

 

Moja mama

Moja mama je vrijedna i radoznala. Ona zna i može različite stvari raditi. Kada mi se nešto loše dogodi ona me uvijek ohrabri i kada ju slučajno nekako povrijedmi ona mi brzo oprosti. Samo mi zna dosaditi kada mi postavlja pitanja o mobitelu i računalu. Većinom su to pitanja koja bi se mogla lagano objasniti, ali ne i mojoj mami. Sretan sam što imam osobu koja se za mene brine i koja me voli.

Igor Martić, 7. raz.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15