Tražilica

07900249
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
280
5013
15902
7900249

Diljem svijeta 12. svibnja slavio se Majčin dan, a sve zahvaljujući američkoj učiteljici Ani Jarvis. Želeći odati počast svojoj majci, dvije godine nakon njezine smrti pokrenula je akciju s namjerom da jedan dan u godini slavimo blagdan posvećen majkama. Kao datum izabrala je drugu nedjelju svibnja, a kao simbol karanfil zataknut u reveru.

Učenici HN u Uzwilu  proslavili su Majčin dan 10. svibnja u svojoj učionici te uz pregršt recitacija i igrokaza na poseban način svojim mamama pokazali ljubav i zahvalnost za sve što čine za njih. Već tradicionalno nakon priredbe nastavili smo druženje uz večeru u obližnjem restoranu. U Balgachu i Arbonu proslava je upriličena 18. svibnja, a u St. Gallenu 19. svibnja nakon svete mise. U St. Gallenu je proslava bila posebno svečana i lijepa jer su učenici 3. razreda tijekom misnog slavlja primili Prvu svetu pričest, dok je u Arbonu misijsko vijeće organiziralo večeru .

Na satu su učenici izradili mali znak pažnje za svoje mame. Učenici nižih razreda izradili su im sliku s otiskom ruke, a učenici viših razreda ipak su se malo više potrudili. Naime, pisali su poruke svojim mamama koje su zatim ubacili u staklenke. Pojedinci su napisali čak 30 poruka s ciljem da mama svaki dan otvori jednu koja će joj uljepšati dan. Bilo je tu papirića s poklon bonovima za masažu ili za pomaganje u kućanstvu, dijeljenja zagrljaja, poljubaca, zahvala, zajedničkih šetnji i još puno toga što će mame u sljedećim danima otkrivati.

 

Arbon 1
Arbon 2
Arbon 3
Arbon 4
Arbon 5
Arbon 6
Balgach 1
Balgach 2
Balgach 3
Balgach 4
St. Gallen 1
St. Gallen 2
St. Gallen 3
St. Gallen 4
St. Gallen 5
St. Gallen 6
St. Gallen 7
Uzwil 1
Uzwil 2
Uzwil 3
Uzwil 4
Uzwil 5
Uzwil 6
Uzwil 7
Uzwil 8
Uzwil 9
Uzwil 10