Tražilica

07907361
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
425
5353
23014
7907361

Spretnog detektiva Ratka Milića zvanog Koko vidjeli smo na djelu kada je riješio misterij Vincekovog blaga i neobičnih duhova, a sada smo ga imali prilike pratiti na malo drugačijoj misiji – u osvajanju ljubavi svog života. Kako mu je to pošlo za rukom i je li mu nogomet uistinu najvažnija stvar na svijetu vidjeli smo u filmu Daniela Kušana „Ljubav ili smrt“, adaptiranog prema istoimenom romanu Ivana Kušana iz 1987. godine.

Kako se učenicima iz Schaffhausena i Züricha svidio ovaj igrani film za djecu i mlade i što bi eventualno promijenili, najbolje prikazuju njihovi dojmovi o filmu.

 

DOJAM O FILMU

Gledali smo film „Ljubav ili smrt“. Sviđa mi se kakve su imali telefone i kako su se oblačili. I ja bih danas htjela nositi takvu odjeću i imati takve telefone. Prva scena mi se jako sviđa jer je slična kao u knjizi o Ani Karenjinoj. Nisam mogla vjerovati kada smo na kraju otkrili da je cijelo vrijeme zapravo zaljubljen u prijateljicu iz djetinjstva.

Veronika Bukovac, 8.r.

 

Najdraži lik iz filma mi je Miki jer se zauzeo za sebe i pokušao pokazati Koku da nije u redu prijatelju uzimati djevojku. Ja sam bio u sličnoj situaciji i znam da nije lijepo kad te prijatelj namjerno iznevjeri. Bend je dobro svirao.

Ivan Petrić, 5.r.

 

Najdraži likovi su mi Afroamerikanci iz Harlema jer su igrali košarku i izgledaju opasno. Sviđa mi se kad je Ana skočila pred vlak. Nedostaje mi malo više akcije u filmu. Koko je dobar vratar i jako je smiješan. Bend mi se nije svidio. Miki super igra nogomet. I ja bih htio biti tako dobar nogometaš kao on.

Filip Ruklić, 5.r.

 

Film mi se svidio ali bih neke scene promijenila ili izbacila. Rado bih vidjela kako se film nastavio, odnosno što je bilo godinu dana poslije. Najdraži lik mi je Ema jer je uvijek bila dobra prema svima i nije se isticala niti bila umišljena. Voljela bih da se u filmu malo više spominju i životi drugih likova, a ne samo Koka. Bend mi je bio dobar.

Ana Turkalj, 6.r.

 

Gledali smo film Ivana Kušana „Ljubav ili smrt“. Najdraži likovi su mi košarkaši iz Harlema. Bend mi nije dobar jer nemaju hip-hop i rap glazbenike. Koko je odličan vratar. Najdraža scena mi je kad je Ana skočila pred vlak. Po mom mišljenju film treba još više akcije (tuče, pucnjave).

Ivan Ruklić, 6.r.

 

 

NAPOMENA: Službene fotografije o filmu preuzete su s internetske stranice https://www.kinorama.hr/filmovi/Ljubav-ili-smrt/37?ID=37

 

1. motivacija
2. motivacija
3. aktiviranje predznanja
4. gledanje filma
5. gledanje filma
6. gledanje filma
7. vođenje bilješki
8. vođenje bilješki
9. analiza filma
10. analiza filma
11. dojam o filmu
12. dojam o filmu
13. dojam o filmu
14. dojam o filmu
15. dojam o filmu
16. dojmovi
17. dojmovi
18. plakat