Tražilica

07907219
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
283
5211
22872
7907219

U ono "normalno" proljetno i preduskrsno vrijeme naša bi stranica vrvjela crtežima učenika, šarenim pisanicama, zečićima, pilićima, cvjetićima, kao i fotografijama s različitih radionica. Ovo nije takvo vrijeme, ali i dalje ima vrijednih učenika koji vam šalju poruku svojim crtežima. A umjesto skupnih fotografija veselih i vrijednih učenika, mislim da se kao naslovna fotografija dobro može uklopiti Kalimero, posebno pile i glavni lik starog, istoimenog crtanog filma. U svojem pilećem životu Kalimero je svakodnevno doživljavao i primjećivao različite nepravde i stalno ponavaljao rečenice: To je nepravda! To je prava pravcata nepravda!

U trenutnom vremenu svi bismo mogli vapiti: To je nepravda!

Uskrs je početak novog života, radosti, buđenja, svjetlosti, nade. Za Uskrs trebaju obitelji, rodbina i prijatelji biti na okupu, družiti se, grliti, čestitati si život. Mnoga mjesta trebaju biti ukrašena pravim umjetničkim djelima, atraktivnim divovskim pisanicama kojima se mnoštvo ljudi danima divi.

Ali, upravo zato što cijenimo i volimo život, mnogi ovog Uskrsa neće biti na okupu, već će ovaj puta slaviti život na drugačiji način. A divovske pisanice bit će zabilježene u prekrasnim fotografijama i sjećanjima.

Svim učenicima Hrvatske nastave u Švicarskoj i njihovim roditeljima, svim hrvatskim učiteljima u inozemstvu i domovini, svim čitateljima ove stranice, ma gdje bili, želim dostojnu proslavu života i

SRETAN USKRS!

 

Ana Bešlić, 4.r., Kreuzli...
Antonia Bešlić, 2.r., Kre...
Franciska Lovrić, 4.r., P...
Hrvatska tradicija
Kalimero - To je nepravda
Križevci
Murter
naslovna
Virovitica
Zagreb
Štrigova