Tražilica

07906609
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
404
4601
22262
7906609

Budući da nastave u školama (pa tako i hrvatske nastave) nema već više od mjesec dana, morali smo se naviknuti na novu svakodnevnicu – reorganizirati rasporede i utvrditi nove obveze: kada učiti, jesti, biti na svježem zraku, ali i igrati se. Nije jednostavno naviknuti se na život bez igre na školskim hodnicima, u parkovima i  bez susreta na treninzima. No, ostaje nam igra!  Igra nas opušta, zabavlja, ali i razvija naše sposobnosti. S tim ciljem osmišljeno je nekoliko igara koje su učenici igrali i na nastavi u završnom dijelu sata ili za vrijeme odmora. Sve igre nalaze se u prilogu, zajedno s uputama.

BrainBox igre vrlo su popularne i u Švicarskoj, a tematika je raznovrsna. Budući da su trgovine s didaktičkom opremom zatvorene, predlažem da zaigrate našu igru te razvijate koncentraciju, vježbate čitanje na hrvatskom, ali i proširujete rječnik. Zabava je zagarantirana!

Za igru su potrebna minimalno dva igrača. Kada imate kartice s pojmovima, mogućnosti je bezbroj. Predlažemo vam samo neke – pričanje priča uz dobivene kartice, igra memorije, brzog crtanja, objašnjavanja pojmova te pogađanja likova. Ukoliko ste se zabavili, pošaljite nam sliku te objavite pobjednika obitelji!

Osim igara, na službenom YouTube kanalu Zagreb filma već mjesec dana može se pogledati osam animiranih filmova nastalih u našoj produkciji, među kojima su i klasici poput Oscarom nagrađenog Surogata Dušana Vukotića. U ovo doba se Zagreb film potrudio razveseliti najmlađe pa se na YouTube kanalu može se pogledati i 31 epizoda Malih letećih medvjedića u ukupnom trajanju od 730 minuta. Ne propustite  hrvatske crtane serije nastale u koprodukciji Zagreb filma i CinéGroupea, fantastične pustolovine u realističnom okruženju. Leteći medvjedići produbljuju dječju maštu, ali i razvijaju jednu od temeljnih jezičnih kompetencija – slušanje na hrvatskom jeziku.

Poveznica:

https://www.youtube.com/channel/UC89rPgNteI7yaxCfpPIQ_AA?fbclid=IwAR2fizcuXAsWTQNcenO0z_mwU0pk5HUvtYQHnrNw_ODjItsrGcqOj0xA6a4

Ukoliko vam je dosta televizije, ali i ukućana, te  se želite povući u svoj kutak i činiti nešto za sebe, predlažemo vam dobre  hrvatske časopise koji su u ožujku i travnju potpuno besplatni za sve učenike – Modra lasta i Smib.

Poveznica:

https://www.skolskiportal.hr/nastava-na-daljinu/kao-podrska-ucenju-na-daljinu-smib-i-modra-lasta-dostupni-su-svim-ucenicima/

 

I još posljednja ideja – osim usmenog izražavanja kroz igru, slušanja i gledanja filmova te čitanja časopisa, red je došao i na pisanje.

Ukoliko ste se zabavili s bilo kojom od aktivnosti, slobodno mi napišite pismo te ga fotografirajte i pošaljite na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Veselim se čitanju vaših dojmova!