Tražilica

07914009
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
12
3772
1734
7914009

Poznati irski pisac Oscar Wilde napisao je: „Ja imam mnogo cvijeća, rekao je, ali najljepše cvijeće su djeca.“

Da bi djeca mogla rasti, potrebne su im poticajne riječi roditelja. Međutim, vrijedi i obratno. Kada čuju riječi svoje djece, poglavito one koje sami sastave, i roditelji rastu od ponosa.

A tako je bilo u nedjelju, 14. svibnja u crkvi sv. Mihaela u Baselu. Sastali su se učenici škola Dreirosen i Gundeli u Baselu te iz Liestala i vlastitim tekstovima čestitali mamama njihov dan. Bilo je puno smijeha, malo suza, a na kraju se širio miris šarenih ruža.

Kako nam je bilo i što smo čuli, možete pogledati u nastavku.

 

Moja mama je dobra, hrabra, pomalo stroga i smiješna. Najljepše su mi njezine oči. Voli more, a ne voli paučinu. Ljuti se kad ne pišem zadaću, dobijem lošu ocjenu, svađam se sa sestrom ili zaboravim ići na džudo. Mama me naučila plivati i da budem hrabar. Uvijek ću je pamtiti po hrabrosti, humoru i inteligenciji. Zajedno vozimo bicikl, pišemo zadaće iz francuskog i mazimo se. Kad mama nije doma, radim party s prijateljima. Želim joj reći hvala jer je tako dobra i jer me uvijek čuva. Najsretniji sam kad je moja mama sa mnom. To je moja mama – mama Jasmina!

Jonas Finelli, 7. r., BS-Dreirosen

 

Moja mama je lijepa i slatka kao bombon. Voli svoju obitelj. Najljepše mi je kad me grli. Ne voli kad se svađam s bratom. Uči me da ne smijem odustati ni od čega. Zajedno čistimo i kuhamo puding. Kad mame nema, mislim na nju i malo radim gluposti. Kad odrastem, sjećat ću se da je uvijek bila uz mene kad sam je trebala. Volim je od svega srca i nikada ne bih htjela drugu mamu, samo nju. Najsretnija sam kad je ona sretna i zdrava. To je moja mama – mama Nedeljka!

Petra Šutalo, 3. r., BS-Dreirosen

 

Moja mama je smiješna. Boji se zmija. Voli ležati i tako se odmarati. Lijepo mi je kad se igra sa mnom. Ljuti se kad ne slušam. Naučila me govoriti i hodati. Jako me razveselila kad mi je donijela ruksak iz Madrida, to ću uvijek pamtiti. Zajedno se smijemo i uživamo. Kad mama nije kod kuće, igram igrice. Ipak najsretniji sam kad je ona u kući. Volio bih da je moja mama kraljica. To je moja mama – mama Jasna!

Patrick Kramar, 3. r., BS-Gundeli

 

Moja mama ima plavu kosu i zelenoplave oči. Ona je jako dobra. Boji se visina. Ljuti se kad ne slušam. Naučila me pisati. Zajedno radimo zadaće, čitamo prije spavanja i dok ja gledam crtane, leži pokraj mene. Kad mame nema, pokušavam učiti sama. Najljepše je kad je mama tu i čeka me. To je moja mama – mama Blaženka!

Mia Čular, 1. r., BS-Gundeli

 

Moja mama je lijepa i ima crvenu kosu. Dobra je, ponekad se malo ljuti, ali ipak nam sve dopusti i smiješna je. Uvijek se boji kad se Marko, Lucija ili ja vraćamo kasno kući da nam se što ne dogodi. Voli sport, odjeću, mene, brata, sestru. Ne voli kad se Marko i ja svađamo, kad izgubim stvari ili sam stalno na mobitelu. A ne voli ni prokulice. Najljepše mi je kad je mama zadovoljna mojim ponašanjem, kada se ponosi mnome i sretna je. Naučila sam od nje da trebam biti dobra u školi, baviti se redovito sportom i ne odmah prestati s nečim samo zato što mi se više ne da. Mamu ću pamtiti po ljepoti i po dobroti.  Skupa pečemo kolače, gledamo televiziju, idemo u šoping ili, kad smo u Hrvatskoj, na izlet. Kad mame nema, ja jedem slatkiše. Najsretnija sam kad mama ima vremena za mene. Želim mami reći koliko je volim i da ne bih mogla živjeti bez nje. Ona mi je veoma važna. To je moja mama – mama Ksenija!

Mia Ciciliani, 6. r., Liestal

 

Moja mama je lijepa i nježna. Niska je, ima plavu kosu i lijepe plave oči. Boji se insekata, zmija, miševa i pitbula. Voli kad je slušam i donesem kući dobre ocjene, a ne voli kad sam bezobrazna i ne pospremam svoje stvari. Naučila me da poštujem druge i kada nešto želim, moram si govoriti: „Ja to hoću i ja to znam!“ Kad odrastem, sjećat ću se kako smo uvijek pekle kolače za Božić i da je mama uvijek bila tu za mene. Najsretnija sam kad se mama i ja igramo. Voljela bih da mama živi zauvijek i bude uz mene, što god da se dogodi. Želim mami reći da je volim najviše na svijetu i hvala joj na svemu. Ona je najbolja i najljepša. To je moja mama – mama Katica!

Lorena Mišković, 6. r., Liestal

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20