Tražilica

07911414
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1177
1177
27067
7911414

Učenici hrvatske škole u Baselu (Gundeli) posjetili su u srijedu, 17. svibnja knjižnicu JUKIBU, čiji smo povremeni gosti.

Dočekala nas je voditeljica Maureen Senn-Carroll te nas kratko provela knjižnicom i objasnila što znači koja oznaka na knjizi.

Potom su djeca rješavala križaljku u koju je trebalo upisati što čuju na snimci. Puštali su se zvučni zapisi izvornih govornika koji su na svom jeziku izgovarali njegov naziv pa su se tako čuli neki od sljedećih jezika: albanski, engleski, portugalski, španjolski, talijanski... Posebno smo se razveselili kad smo čuli i naš hrvatski jezik.

Idući zadatak bio je izabrati knjigu i dobro je skrivati da je drugi ne vide. Svaki je učenik rekao naslov knjige, pročitao prvu rečenicu te naposljetku pokazao knjigu, a nakon svakog koraka ispitivali smo tko bi sve posegnuo za tom knjigom na temelju naslova, koliko bi nas privukla prva rečenica, a koliko naslovnica. Među svim odabranim knjigama enciklopedija o pandama pobudila je najveći interes u sve tri kategorije jer su baš svi učenici digli ruke da bi rado čitali takvu knjigu.

Na kraju smo šetali od police do police i zabavljali se gledajući knjige i pokazujući si međusobno što nam je zapelo za oko.

Druženje smo zaključili riječima da treba čitati jer čitanjem obogaćujemo rječnik, stječemo nova znanja, bolje pamtimo, a što više čitamo, čitamo lakše i tečnije.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17