Tražilica

07918321
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1786
8084
6046
7918321

Proljeće je stiglo u Ticino. Uvuklo nam se u rumenilo u obraščićima, ali i u naše crteže, sastave, šetnje, u našu školu.

Za početak vam donosimo crtež „Hrvatski leptirić“ koji je nacrtala Kristina Radman iz Ascone, a tu je i crtež njezine mlađe sestre Paule.

 

 

 

 

Proljeće nam se prokralo i na crtež s motivom radionice urara Oscara iz jednog od najpoznatijih hrvatskih crtanih filmova „Profesora Baltazara“. Evo rada trećašice iz Bellinzone Ivon Matić.

 

 

 

Učenici iz Bellinzone prstićima su naslikali proljetno cvijeće, a naučili si i što znači izraz „vjesnici proljeća“.

 

 

 

Ivana Ivanković i naša švicarska gošća Rahel Korkiš, koja nam ponekada navrati u učionicu, naslikale su nam planine i more obasjano suncem, čime ih je inspirirala Ujevićeva pjesma „Odlazak“.

 

 

 

 

Nekoliko učenika iz Ascone – sestre Paula i Kristina Radman, zatim Magdalena Mažar i Stjepan Šimić – poslije nastave prošetalo je s učiteljicom do rive pa smo i tu susreli proljeće, iako je Ascona u predvečerje ipak tražila da se ogrnemo jaknama i šalovima.

 

 

 

 

A za kraj donosimo i crteže u kojima se vidi koliko se malim Hrvatima sviđa Hrvatska nastava.

 

 

 

 

I naravno, svim čitateljima ovih redaka šaljemo najljepše blagdanske želje s juga Švicarske! Sretan Uskrs i do sljedećega čitanja!

Cialis mohou být získat v různých zemích, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlil. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.