Tražilica

07918363
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1828
8126
6088
7918363

 

Jesen nas je ove godine iznenadila sunce i balonima. Umjesto kišnih ticineskih dana podarila nam je gotovo proljetno vrijeme tako da su se u Biasci pokraj škole na livadi mogle vidjeti krave, jedan od zaštitnih znakova Švicarske.

 

 

Naravno da smo se prisjetili što to sve jesen donosi, koje su njezine karakteristike i što ljudi rade u ovo godišnje doba.

 

 

Jedna od naših tema u studenom bila je i hrvatske regije i narječja. Skicirali smo pojednostavljene specijalizirane karte Hrvatske i zaključili da nam je upravo zbog raznovrsnih dijalekata potrebno jako dobro poznavati hrvatski standardni jezik.

 

 

Kao i ostali učenici u Švicarskoj, ovaj smo mjesec posvetili knjizi pa smo tako održali noć čitanja u Hrvatskom klubu u Cadenazzu, gdje smo, između ostalih, čitali odabrane dijelove iz „Maloga princa“, zatim iz Kanižajeve knjige „Kad sam bio odrastao“ i neke od pjesama koje smo prepjevali na talijanski i nedavno tiskali, a o čemu će više riječi biti u sljedećim člancima.

 

 

 

 

 

 

 

Cialis plechovka být získaná v různých země, a to není překvapující. Vše se dá vyložit. Téměř všichni. V zemi, jako je České má vysvětlení pro vše, co se děje a vláda to ví.